Rdzeniuch Opublikowano 10 Października 2017 Opublikowano 10 Października 2017 Witam! Mam RN3P 2GB Na samym początku miałem Miui global z którego przesiadłem się na miuipolska. Znów na miuipolska co chwilę mi ubijało aplikacje w tle nie ważne czy to była aplikacja której używałem np.Spotify czy aplikacja w której coś aktualnie robiłem Zająłem się modyfikacją systemu przez xposed i inne tego typu rzeczy ale później znów przeniosłem się na czystą wersję. Ale przy okazji przechodzenia na wersję czystą jakimś cudem "uebałem" sobie numery IMEI które przywracałem przez fastboot i odpowiednią aplikację. Ale po tym instalacja była sukcesywna ale nadal wywalało mi aplikacje tła. Przeniosłem się na LineageOS i potem na resurrection remix ale tutaj znów mam problem z totalnymi zacinkami fona podczas normalnego użytkowania. Zapewnie to wina wysokiego użycia RAMu. Zazwyczaj zostaje mi około 500-400 mb wolnego RAMu na apki. Ale gdy mam włączone ich kilka to system dostaje totalnej zwiechy na dobrą minutę i na siłę trzeba próbować cokolwiek powyłączać albo uruchomić.Właściwie chciałbym jakoś wrócić do MIUI ale nie wiem czy warto w 2GB RAM wersji. Jeżeli tak to instalować Globala czy miuipolska czy zostać na resurrection remix? Albo jakieś fixy?Przepraszam że tak niepoprawnie ortograficznie trochę ale przynajmniej mam nadzieję że wiadomo o co chodzi i co chcę uzyskać.
Kamil Kupiec Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Polecam ViperOs. Jak nie czyszczę pamięci to czasami po połowie dnia apka jest w stanie przed zamknięciem.
Rdzeniuch Opublikowano 11 Października 2017 Autor Opublikowano 11 Października 2017 Tylko że u mnie jest tylko 2GB ramu a sam system zabiera 1.2 do nawet 1.5 GB. Nie wiem czy to wina firmware, twrp czy po prostu tak ma być. A co do viperOs to wygląda bardzo podobnie do ressurection remix więc raczej nie rozwiąże to tego problemu. Może mam jakiś felerny model ?
mrosi Opublikowano 11 Października 2017 Opublikowano 11 Października 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi