Jump to content

Recommended Posts

Posted

Myślałem, że opisywany problem ma coś wspólnego z temperaturą, jednak odtworzyłem go w warunkach normalnych (nawigacja telefonem "pod szybą", w nocy, temp. otoczenie ok. 20 st. C, podpięte ładowanie, włączony tylko GPS).

Co się dzieje? Google Maps i AutoMapa po pewnym czasie zaczynają niemiłosiernie lagować, telefon wkracza wręcz w granicę używalności, nie da się płynnie niczego zrobić. Dodatkowo telefon ma problem po pewnym czasie z określeniem kierunku jazdy (pokazuje, że jadę bokiem).

Sprawdzałem temp. podzespołów i bateria miała wtedy ok. 43-44 st. C, procesor ok. 61. Wolnej pamięci jest ok. 200 mb.

Zrobiłem reset i odpaliłem mapy od nowa - problem zniknął na dłuższy czas, mimo, że temp. pozostały praktycznie takie same. Lagi znikają również w momencie wyłączenia modułu GPS.

W Trickster Mod zauważyłem, że w momencie występowania problemu użycie CPU jest na praktycznie 100 % - działają tylko dwa pierwsze rdzenie, z maksymalną częstotliwością. Włączenie opcji throttling nic nie daje.

Dodatkowo po wszystkim zdarza się, że GPS się nie wyłączy - po wciśnięciu przycisku zostaje cały czas gdzieś w tle i zżera baterię.

Czy ktoś ma jakieś pomysły?

Posted

Mam ten telefon, ostatni rom stable od miui. Jeżdżę też trochę na AM zwykle trasy po 100 km i nie spotkałem się z takim problemem. 

Mam wersję 1.7.1 0545 i mapy aAM_Polska_1406_6.640

Posted

OK. W takim razie może to problem... ładowania? Jakiej ładowarki używasz w samochodzie?

U mnie problem skorelowany jest z tym, że nawet podczas ładowania "procenty" baterii spadają - ładowarka niestety byle jaka, ze stacji benzynowej.

Jak wyłączę GPS to ładuje ok.

Posted

nie wiem skąd mam tę ładowarkę i co to za ładowarka (swoje już przejechała :P), ale też mi się nasunęło na myśl że możesz mieć problem z ładowaniem możesz to sprawdzić

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...