Jog Opublikowano 7 Października 2017 Opublikowano 7 Października 2017 Witam pewnie temat był poruszany wiele razy, zakupiłem dziś sobie telefon xaiomi mi5 oczywiście na global miui(stable) I podczas korzystania jak by się zacią następnie wyłączył, pokazywało się logo MI więc przy pomocy vol - i przycisku power dostałem się do menu gdzie próbowałem restartować telefon następnie wykonałem wipe, wszystko pięknie lecz nic z telefonem nie dało się zrobić jakimś cudem udało mi się dość do fastboota lecz niestety jednorazowo, teraz telefon jest całkowicie uceglony zero reakcji jedyne gdy podpinam go pod komputer słychać charakterystyczny dźwięk a w menadżerze urządzeń pisze "Qualcomm HS-USB QDLoader 9008" Niestety nigdy nie bawiłem się w zmiany systemów w telefonach ogarniam jakąś podstawę próbowałem wgrać jakiś randomowy soft pod ten telefon to wyskakuje mi komunikat na MIFLASHU "cannot receive hello packet" proszę o pomoc!
bedson Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Przeczytaj pierw poradnik jak flashować soft także w trybie edl. Ściągnij sobie najnowszy soft pod fastboot dla Mi5, znajdziesz na oficjalnym forum miui, jest też wersja global. Rozpakuj ściągnięty plik i spróbuj flash w miflash. Jak się nie uda i będzie wyskakiwać błąd z hello packet to poszukaj miflash w wersji beta.Rozumiem, że sterowniki zainstalowałeś do tego urządzenia qdloader 9008. Jak nie to powinny być przy miflash. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka
Jog Opublikowano 8 Października 2017 Autor Opublikowano 8 Października 2017 1 godzinę temu, bedson napisał: Przeczytaj pierw poradnik jak flashować soft także w trybie edl. Ściągnij sobie najnowszy soft pod fastboot dla Mi5, znajdziesz na oficjalnym forum miui, jest też wersja global. Rozpakuj ściągnięty plik i spróbuj flash w miflash. Jak się nie uda i będzie wyskakiwać błąd z hello packet to poszukaj miflash w wersji beta. Rozumiem, że sterowniki zainstalowałeś do tego urządzenia qdloader 9008. Jak nie to powinny być przy miflash. Wysłane z mojego MI 5s przy użyciu Tapatalka Tak sterowniki są, wyskakuje błąd hello packet.
Nezumi Opublikowano 8 Października 2017 Opublikowano 8 Października 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi