Pawlib Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) Hej. Jak to się dzieje, że mając wyłączony GPS pokazuje mi na mapach w google gdzie jestem. Nie chcę tego bo pochłania baterię a nie wiem jak wyłączyć. Edytowane 5 Października 2017 przez Pawlib
slawek.n Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Włącz mapy google. Z belki z góry przytrzymaj GPS . I zobaczysz że masz włączony GPS oszczędzanie energii. Poprostu przesuń na off po prawej stronie u góry.
Słony Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 (edytowane) Wydaje mi się że nasza pozycja jest określana na podstawie anten BTS, w mieście będzie dokładniejsza bo jest więcej komórek a po za miastem jest ich mniej więc i dokładność będzie mniejsza. Edytowane 5 Października 2017 przez Słony
slawek.n Opublikowano 5 Października 2017 Opublikowano 5 Października 2017 Też. Ale zaley jak ustawiliśmy GPS. Są trzy poziomy udostępniania pozycji. Więc mówię , że na 100 % jest włączone GPS oszczędzanie czyli namierzanie położenie po sieci wifi i danych pakietowych. Wystarczy wyłączyć..... Wła laaa. Hahhaah
mrosi Opublikowano 6 Października 2017 Opublikowano 6 Października 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Lokalizacja jest określania nie tylko poprzez GPS, ale i poprzez Wi-Fi.
Rekomendowane odpowiedzi