Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, ostatnio padła mi płyta główna w Redmi Note 3, myślałem że to wyświetlacz, ale w serwisie powiedzieli że jest sprawny. Czy opłaca się wymieniać ją? I czy jest jakiś sposób na zrobienie kopii systemu (Ustawienia, aplikacje itd.), zdjęcia i ważne pliki już zgrałem, przez kabel na komputerze? Jakimś programem od xiaomi? Bo płyta padła tak że niby wszystko chodzi a nie wyświetla obrazu, dotyk jest, na wyczucie mogę np. WIFI włączyć i przychodzą powiadomienia z facebooka etc.

Z góry dzieki za pomoc

EDIT: A i czy gdybym kupił jakiś xiaomi note 3 pro z uszkodzonym ekranem a z działającą płytą, dałoby rade to wymienić? Chodzi mi o różnice w wersji, znalazłem jeden z uszkodzonym ekranem ale jest to wersja PRO a ja mam Prime.

Edytowane przez noustropos
Opublikowano

Z tymi kopiami to przychodzi mi takie coś do głowy.

https://android.gadgethacks.com/how-to/fully-control-your-android-device-from-any-computer-0164097/ albo Screen Mirroring 

prime to jest se ? special edition jeśli tak to raczej nie jest kompatybilny z pro 

kompatybilne ze sobą chyba w kwesti ekranu 

Snapdragon 650 version Redmi note 3 
Snapdragon 650 version Redmi note 3 Pro

Oraz 

MTK version Redmi note 3 
MTK version Redmi note 3 Pro

natomiast 

Redmi Note 3 Pro special edition juz nie 

Opublikowano (edytowane)

Ciekawy sposób, zaraz wypróbuje, tylko nie wiem czy zadziała bo nie dam rady włączyć debugowania w telefonie. Zaraz sie przekonamy

Hmm, jak włączyłem (chyba bo nie widze ekranu :P) recovery mode to pojawiło mi sie w menadzerze zadań ADB phone, ale nic nie moge dalej zrobić, jak włączyć ten ADB shell na komputerze żeby wpisać komendy włączające debuggowania w telefonie? 

Edytowane przez noustropos