Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie wiem czy to temat do tego działu. Dzisiaj żona (polonistka) powiedziała mi, że jeśli jeszcze raz poślę jej SMS bez polskich znaków to mogę pakować walizki...

I tu jest problem, bo ja staram się pisać ze Słownikiem Języka Polskiego w ręku, i w moim telefonie wszystko jest ok.

Po prostu moje SMS dochodzą bez polskich znaków. Co jest dziwne, MMS z tekstem dochodzą normalnie  z polskimi znakami.

Wiem, że to coś z softem. Mam ustawiony język polski, klawiatura polska (gboard).

Opublikowano
Witam,
nie wiem czy to temat do tego działu. Dzisiaj żona (polonistka) powiedziała mi, że jeśli jeszcze raz poślę jej SMS bez polskich znaków to mogę pakować walizki...
I tu jest problem, bo ja staram się pisać ze Słownikiem Języka Polskiego w ręku, i w moim telefonie wszystko jest ok.
Po prostu moje SMS dochodzą bez polskich znaków. Co jest dziwne, MMS z tekstem dochodzą normalnie  z polskimi znakami.
Wiem, że to coś z softem. Mam ustawiony język polski, klawiatura polska (gboard).

, było już o tym musi wyłączyć tryb GSM w aplikacje systemowych SMS57bc6279ac4bdeaf86eef2d7f18ce160.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Dziękuję bardzo, zadziałało.

Super, walizki wracają na strych.

Temat do zamknięcia. Pozdrawiam.

Edytowane przez Jacek_13
korekta i aktualność informacji
Opublikowano
Dziękuję bardzo, zadziałało.
Super, walizki wracają na strych.
Temat do zamknięcia. Pozdrawiam.
A tak poza nawiasem co do żony, to nie zazdroszczę.....

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...