szyma1116 Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 hej, mam problem i nie mogę znaleźć rozwiązania. miałem miui polska, chciałem zmienić na global. będą w twrp miałem problemy z zainstalowaniem globala. wyczyściłem wszystko, podłączyłem telefon do kompa, wgrałem jeszcze raz na pamięć, ale problem dalej się pojawiał. będąc w twrp przez przypadek z niego wyszedłem... jednak z tego powodu, że telefon nie ma systemu to mam tylko ikonkę MI, nie mogę na nowo wejść do TWRP (kombinacja przycisków nie działa). działa jedynie tryb fastboot. telefon nie jet wykrywanny przez MiFlash, ani Mi PC Suite. wgrywanie na nowo TWRP również się nie powiodło, bo mam za każdym razem problem przy flashowaniu. wiem, że były podobne tematy, ale potrzebuję telefon na już i nie mogę znaleźć żadnego rozwiązania problemu. proszę o pilną pomoc.
szyma1116 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Opublikowano 10 Września 2017 mi4c, odpowiedni do działu.
SLiM Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 @szyma1116 zadałem to pytanie bo zdziwiło mnie że wgrywasz na ten model global, przecież on nie ma takiej wersji softu. Miałeś już zainstalowane MIUI z Androidme 7.0 i odblokowany oficjalnie bootloader ?
szyma1116 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Opublikowano 10 Września 2017 z rozpędu napisałem global, chciałem wersję China, pobawić się kilka dni. to było MIUI 8, ale kod pokazywało android 5.1.1. z bootloaderem też miałem problemy, bo miałem zgodę chińczyka, ale w programie wywalało mi błąd przy 50% i znalazłem na forum jakiś sposób na obejście problemu.
SLiM Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 @szyma1116 jaki masz teraz system na telefonie , co ostatnie wgrałeś , to jest moje pytanie ? Jest stary bootloader czy nowy ?
szyma1116 Opublikowano 10 Września 2017 Autor Opublikowano 10 Września 2017 teraz nie ma żadnego systemu. wyszedłem z twrp gdy telefon był po factory reset przed tym było jakieś stare miui polska. chciałem wgrać china, ale to nie doszło do skutku. niestety nie pamiętam czy to był nowy czy stary, telefon kupowałem w październiku zeszłego roku i od razu odblokowałem bootloader... jeśli ta informacja w ogóle pomoże
Nezumi Opublikowano 10 Września 2017 Opublikowano 10 Września 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi