ziko Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Witam. Jestem tu nowym użytkownikiem, choć od jakiegoś czasu mniej lub bardziej regularnie przeglądam to forum. Dziś przyszedł Xiaomi Redmi 4X zakupiony na Aliexpress. Według informacji o sprzęcie jest tam zainstalowany ROM w wersji Global 8.2.10.0. Menu ma jezyk polski, choć nie ma np. Fińskiego (suomi). Sprzedawca zapewniał że telefon ma pełne wsparcie aktualizacji OTA i rzeczywiście jest aplikacja "Aktualizacja" (Updater). Moje pytanie jest następujące. Czy mogę "bezpiecznie" wgrać rom pobrany ze strony MIUI Polska np. xiaomi.eu_multi_HMNote4X_7.9.7_v9-7.0.zip przy pomocy aplikacji "Aktualizacja" przez wybranie pliku z pamięci telefonu? czy też muszę przechodzić przez całą procedurę usunięcie bootloader lock, wgranie TWRP, Full Wipe i instalacja romu przez TWRP, a jeżeli tak to który rom wybrać na początek? wersję stabilną 8.2.18, MIUI8 7.8.31 czy wspomniany wyżej MIUI9 7.9.7?
skay77 Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Nie wgrasz miui. eu przez updater, musisz przejsc cala procedureПослано из Mi5s плюс
mrosi Opublikowano 9 Września 2017 Opublikowano 9 Września 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi