energyrm7 Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Witam, gdy dostanę odpwiedź usunę post. Wysyłam zdjęcie od potencjalnego sprzedawcy, napisał że nie ma sklepu play oraz brak języka Polskiego. Mówi że bootloader jest odblokwoany. Dam rade po prostu ściagnąć paczkę z Miui Polska i wgrać ją przez aktualizacje z poziomu telefonu? Czy nie zawracać sobie tym telefonem głowy. Xiaomi MI4c
SLiM Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 @energyrm7 informacja czy BL jest odblokowany jest w opcjach programistycznych , niech Ci prześle screenshot z tamtej opcji. Jeśli tak jest to wystarczy wgrać twrp a potem miuipolska, gotowe. Najważniejsze żeby odłączył telefon od swojego konta MI, żeby się potem nie okazało że nie będziesz mógł go uruchomić
energyrm7 Opublikowano 7 Września 2017 Autor Opublikowano 7 Września 2017 2 minuty temu, slimdick napisał: @energyrm7 informacja czy BL jest odblokowany jest w opcjach programistycznych , niech Ci prześle screenshot z tamtej opcji. Jeśli tak jest to wystarczy wgrać twrp a potem miuipolska, gotowe. Najważniejsze żeby odłączył telefon od swojego konta MI, żeby się potem nie okazało że nie będziesz mógł go uruchomić Sprawdzi to pożniej, narazie napisał że w programie adb fastboot pokazuje ze odblokowany. Jeśli będzie odblokowany jak wgrać to TWRP nigdy tego nie robiłem
SLiM Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 @energyrm7 to jeśli tak Cię zapewnia to tak jak pisałem wyżej, dwa kroki, twrp i potem w nim paczka xiaomi.eu. Najważniejsze żeby odłączył telefon od swojego konta MI!
Nezumi Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Niech się upewni, czy to na pewno jest odblokowany BL, a nie podmieniony...
Rekomendowane odpowiedzi