tubaris Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Witam, kupiłem ekran z digitizerem: http://allegro.pl/oryginalny-dotyk-digitizer-lcd-do-xiaomi-mi4-m4-i5955424336.html Po podłączeniu, dioda w ogóle się nie świeci, nie wyświetla żadnego koloru, przyciski także nie są podświetlone. Przed zbiciem i wymianą szybki podświetlenie każdego przycisku działało. Czego to wina?
Nezumi Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jesteś pewny, że ten ekran ma podświetlane przycisk na dole? Bo na fotkach wyglądają, jakby były po prostu białe...
tubaris Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) Na aukcji napisane jest ze ekran ten jest oryginalny, a oryginalny jak kupowalem Xiaomi mi podswietlal przyciski. Nie wiem jak to sprawdzic/przetestowac czy przyciski sa podswietlane czy nie. Jakas rada? // Dobra, działa, do tej pory podlaczalem ekran tylko taśmą, bez wkładania go w obudowe (myslalem ze podswietlenie jest na samym ekranie, a jak sie okazalo jest podswietlane od wnetrza obudowy. Po przylozeniu ekranu do obudowy tak jak ma byc, wszystko jest podswietlone. Do zamkniecia. Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez tubaris
Nezumi Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi