Graveer Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Odblokowałem sobie dzisiaj bootloader na moim Mi6, i od razu wgrałem najnowsze MIUI polska. Musiałem to zrobić przez adb sideload bo twrp widziało w pamięci wewnętrznej tylko foldery o losowych nazwach (jakby zaszyfrowane). Problem w tym, że po uruchomieniu telefonu, na pamięci wew. mam tylko kilkanaście folderów z nazwami typu 'gdsfgSDFGSDGsdfgs' i system nie ma uprawnień do zapisu niczego w pamięci. Nie mogę niczego ściągnąć, zapisać, nie działa nic co ma związek z zapisem czegokolwiek do pamięci. Może ma ktoś jakieś pomysły jak to naprawić?
Graveer Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Autor Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Dobra miśki. Poradziłem sobie. Pomogła mi opcja "format data" w TWRP (w podmenu WIPE jeżeli dobrze pamiętam). Wg opisu w twrp opcja ta usuwa szyfrowanie ustala na nowo strukturę katalogów i nadaje odpowiednie uprawnienia. Czyli wszystko cacy, temat do zamknięcia, a ja idę konfigurować MIUI
mrosi Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi