theSAINT Opublikowano 28 Czerwca 2014 Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Witajcie MIUserzy Korzystając z chwili wolnego czasu chciałem wam przedstawić nową zabawkę. Ogólnie jestem nią zafascynowany i bardzo fajnie współgra z moim 1% zainteresowaniem fotografią Nie jestem fotografem i nie znam się na niej, a ta zabawka fajnie się sprawdza. Zresztą zobaczcie sami: 1. Zawartość i opakowanie: Zapakowane w minimalnym stylu z gracją jak na Xiaomi przystało W skład zestawu wchodzi: - cztery tasiemki dwustronne ( do nalepiania podstawki pod optyke ) - dwie podstawki(aluminiowe) z gwintem i taśmą dwustronną od spodu - szmaciany futeralik - gruba gumowa osłona do przechowywania optyki (naprawdę solidnie zrobione) - no i gość dzisiejszego wieczora obiektyw szerokokątny i mniejszy do makr 2. Przygotowanie i montaż: Montaż jest dziecinnie prosty. Wystarczy odtłuścić plecki naszego telefonu w miejscu naklejenia taśmy z podstawką wokół aparatu i nakleić podstawkę 3. Zamontowana optyka, diody LED i "kłopociki" Optyka prezentuje się doskonale mimo kilku wad. Póki co są to niuanse, które mi osobiście nie przeszkadzają: - jeżeli chcecie montować podstawkę na dłużej niż jeden dzień a macie jakąkolwiek osłonę plecków telefonu to musicie ją zmodyfikować jak ja to zrobiłem: - montaż całego zestawu zakrywa diody doświetlające, które "świecą przez pół" co uniemożliwia robienie zdjęć z makro/wide z diodami doświetlającymi 4. Zdjęcia i wrażenia z użytkowania. Chciałem dodać, iż zdjęcia z makro są robione w "mniej" więcej takiej samej odległości w której aparat i przystawka trzyma ostrość. Troszku mnie trzęsie rękami więc wybaczcie Bez makro i z makro bez szerokokątnej dostawki i z Reasumując. Bardzo fajna zabawka (noszę ją ze sobą zawsze w plecaku jak się gdzieś wybieram) Myślę, że nie ma co narzekać mimo kilku niedociągnięć, np zasłonięcie diód LED. Poza tym całkiem fajnie można się pobawić. Poniżej kilka fotek: Edytowane 28 Czerwca 2014 przez theSAINT 2
Pete67 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 duże zniekształcenia - fajnie że pokazałeś - wybiłem to sobie z głowy:)
zgred83 Opublikowano 15 Września 2014 Opublikowano 15 Września 2014 Obiektywy szerokokątne tak mają że zniekształcają
Rekomendowane odpowiedzi