Ky0sHiR0 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Witam serdecznie wszystkich, Od niedawna jestem posiadaczem RN4X i mam konkretny problem możliwe, że większości znany. Mianowicie opóźnione lub całkowity brak powiadomień. Przeczytałem większość tematów odnoszących się do tego zarówno po angielsku jak i po polsku. U mnie niestety prawie nic nie zadziałało - głównie chodziło o powiadomienia FB/Messenger. Jedynie jako tako na razie działa Disa i na tym pozostaje. Z wypróbowanych rozwiązań opiszę krótko: Autostart Nadanie powiadomień z priorytetem Wyłączenie oszczędzenia energii Wyłączenie optymalizacji pamięci Wyłączenie optymalizacji MIUI Nadanie uprawnień Zablokowanie w ostatnio używanych aplikacjach I parę innych... MIUI w wersji 7 najnowszy GLOBAL stable. Z tego co czytałem to bardzo częste, czasami jednak wystarczy zablokować apke w RAMie i ludziom działa. Z tego też powodu przybyłem tutaj na forum, składając w sumie wcześniej aplikację o unlock Bootloadera. Dzisiaj dostałem akceptację i jutro będę odblokowywał BL. Natomiast moje pytanie jest następujące - ze względu na to, że niekoniecznie chciałbym rezygnować z MIUI - Czy na romach z MIUIPolska będę normalnie otrzymywać powiadomienia bez problemu ? Bardzo prosiłbym o osoby, które siedzą na tych ROMach o odpowiedź czy rzeczywiście otrzymują powiadomienia. Słyszałem również, że bardzo dobrym rozwiązaniem jest zmiana apki na systemową nawet na globalu - Czy to też jest prawda? Dziękuje z góry za odpowiedzi i jeśli potrzebne są jakieś jeszcze dodatkowe informacje to z chęcią je podam.
mrosi Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi