Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich, 

Od niedawna jestem posiadaczem RN4X i mam konkretny problem możliwe, że większości znany.

Mianowicie opóźnione lub całkowity brak powiadomień. Przeczytałem większość tematów odnoszących się do tego zarówno po angielsku jak i po polsku.

U mnie niestety prawie nic nie zadziałało - głównie chodziło o powiadomienia FB/Messenger. Jedynie jako tako na razie działa Disa i na tym pozostaje.

Z wypróbowanych rozwiązań opiszę krótko:

1. Autostart
  2. Nadanie powiadomień z priorytetem
  3. Wyłączenie oszczędzenia energii
  4. Wyłączenie optymalizacji pamięci
  5. Wyłączenie optymalizacji MIUI
  6. Nadanie uprawnień 
  7. Zablokowanie w ostatnio używanych aplikacjach

I parę innych...

MIUI w wersji 7 najnowszy GLOBAL stable.

Z tego co czytałem to bardzo częste, czasami jednak wystarczy zablokować apke w RAMie i ludziom działa.

Z tego też powodu przybyłem tutaj na forum, składając w sumie wcześniej aplikację o unlock Bootloadera.

Dzisiaj dostałem akceptację i jutro będę odblokowywał BL.

Natomiast moje pytanie jest następujące - ze względu na to, że niekoniecznie chciałbym rezygnować z MIUI - Czy na romach z MIUIPolska będę normalnie otrzymywać powiadomienia bez problemu ? Bardzo prosiłbym o osoby, które siedzą na tych ROMach o odpowiedź czy rzeczywiście otrzymują powiadomienia.

Słyszałem również, że bardzo dobrym rozwiązaniem jest zmiana apki na systemową nawet na globalu - Czy to też jest prawda?

Dziękuje z góry za odpowiedzi i jeśli potrzebne są jakieś jeszcze dodatkowe informacje to z chęcią je podam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...