Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli to jest aplikacja systemowa to jej nie usuniesz, możesz jedynie ja wyłączyć.

Jeśli to nie jest aplikacja systemowa to wchodzisz w Ustawienia -> Aplikacje -> Klikasz na aplikacje -> Odinstaluj

Opublikowano (edytowane)

Pamiętam na poprzednich słuchawkach jak miałem roota to można było usunąć niechciane apsy. Jak to jest na miui? Troche mnie żenuje jak ktoś chce mnie uszczęśliwiać na siłe swoimi wyborami np przeglądarki internetowej etc.

Edytowane przez joker
Opublikowano

Można usunąć aplikację systemową lecz trzeba się liczyć z możliwością rozwalenia systemu. Trzeba wiedzieć co się usuwa i zadać sobie pytanie po co? :-D

Opublikowano

Opera nie jest apką systemową, usuwasz normalnie... Albo z pulpitu trzymasz i przeciągasz do góry, albo w Ustawienia->Aplikacje. Systemowe tylko usypiać można.

Opublikowano

Jeszcze nic nie usunąłem a już coś sie wysypało. Nie można przesuwać ikon aplikacji po pulpicie, a na pasku powiadomień mam jakiś płotek.

Opublikowano

Płotek to może ikona superusera?

Masz w ogóle roota zrobionego?

Ja zawsze jak chciałem się pozbyć niechcianej aplikacji to kasowałem ją z katalogu /system/app i po problemie :)

Tak też zrobię jak przyjdzie mój RedRice 1s.

Opublikowano (edytowane)

Kolego @joker, podejrzewam że włączył Ci się tryb poufny w telefonie. Ustawienia - >zabezpieczenia - > poufność. Wyłącz, albo i nie. Kwestia czy masz coś do ukrycia/zabezpieczenia, przed nie powołaną osobą :-P

A właśnie ten tryb ma możliwość blokady różnych opcji telefonu.

Edytowane przez kulig007
  • Like 1
Opublikowano

To pewnie dlatego zdjęć nie zapisuje.

Płotek to może ikona superusera?

Masz w ogóle roota zrobionego?

Ja zawsze jak chciałem się pozbyć niechcianej aplikacji to kasowałem ją z katalogu /system/app i po problemie :)

Tak też zrobię jak przyjdzie mój RedRice 1s.

Skoro jest dostęp do praw roota to raczej rom jest zrootowany.

Opublikowano

Jak w temacie, chce wywalić aplikacje które są w systemie, np opera itp.

Titanium Backup Pro ze sklepu Google. Banalnie prosta aplikacja, ktòra potrafi nie tylko odinstalowywać apki systemowe ale ma też opcję robienia kopii zapasowych co może się przydać jak się zagalopujesz.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...