vipcior Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Witajcie, mam problem z wgraniem MIUI Polska na mojego MI4C. Już kilka razy wgrywałem różne systemy w tym MIUI Polska ale tym razem mam problem którego nie mogę rozwiązać. Po wgraniu TWRP i zainstalowaniu MIUI Polska 7.7.20 przy po zresetowaniu do systemu pokazuj mi się logo MI po czym po chwili telefon się wyłącza i tak w kółko. Po sflashowaniu chinskim 7.1.4.0 system normalnie działa, odblokowywuje bootloader, wgrywam TWRP, MIUI Polska i telefon nie bootuje, wyłącza się. Ze strony twrp.me w recovery: twrp-3.1.1-1-libra.img; twrp-3.1.1-0-libra.img; twrp-3.1.0-0-libra.img; twrp-3.0.2-0-libra.img nie działa dotyk, dopiero w twrp-3.0.2.0 ale od Team SuperLuminal jest wszystko ok z dotykiem. Ma ktoś pomysł co robię źle? Z góry dzięki za pomoc.
skay77 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 https://miuipolska.pl/miui-7-4-6/ Tu masz opisaneWysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu TapatalkaAktualizacja Mi4c/Mi4s/MiNotePro do 7.0Pierwsza aktualizacja do nowego Androida dla wyżej wymienionych modeli niestety wymaga nowego bootloadera (bez niego system nie wstaje), stąd też nasz niezablokowany bootloader, który funkcjonował do tej pory nie może być użyty do dalszych aktualizacji. Instalacja Xiaomi.eu z 6.12.22 (Android 5.1) na Android 7.0 jest możliwa tylko raz, ponieważ po niej bootloader w Waszych telefonach zostanie ZABLOKOWANY i będzie wymagał odblokowania oficjalną metodą przez pozwolenie na koncie Xiaomi. Wymagane jest też ręczne zaktualizowanie TWRP recovery po odblokowaniu bootloadera.Procedura instalacji Xiaomi.eu Android 7.0 prosto na 6.12.22:Usunąć wzór lub kod blokady ekranuInstalacja Xiaomi.eu Android 7.0 bez wipe przez aplikację Aktualizacje lub z TWRP 3.0.1*Odblokowanie bootloadera oficjalną metodą przez Mi Unlock ToolInstalacja nowego TWRP przez fastboot flash recovery twrp.imgInstalacja następnych aktualizacji standardowo przez Aktualizacje* – w pkt 1 aktualizacja blokuje bootloader. Próba przejścia do recovery wyłącza telefon.W razie problemów z błędnym kodem ekranu blokady ten Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
Nezumi Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi