Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, wlasnie zakupilem xiaomi redmi pro, niestety nie moge odpalic apki barclaysa ktora potrzebuje. przekopalem neta I cos tam pizza o rootowniu ale jak kompletnie zielony I nie wiem czy oddac telefon czy kombinowac.

help

Opublikowano (edytowane)

U mnie na mi 5s (xiaomi.eu 7.7.20) działa bez problemu, płatności NFC też działają (ale trzeba wrzucić apkę do autostartu, i wyłączyć dla niej oszczędzanie baterii). Z tego, co pamiętam, to na mojej siostry Redmi Pro (China Stable) też nie było problemów z działaniem. 

Edytowane przez michalgk
dodałem wersję ROM dla Remi Pro
  • Like 1
  • mrosi zmienił(a) tytuł na Barclays aplikacja nie dziala po wlaczeniu
  • mrosi odblokował(a) ten temat
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Państwa bardzo serdecznie!

Będzie to mój pierwszy post na tym forum, więc z góry przepraszam za wszystkie niedociągnięcia, całkiem możliwe, że zakładam ten temat w złym miejscu (jeżeli tak to z góry przepraszam) bądź takowy temat już jest, ale chciałbym zasięgnąć rady a przeglądając forum niestety nie znalazłem odpowiedzi, która mnie satysfakcjonuje.

A zatem zaczynając - jestem posiadaczem telefonu Xiaomi MI6 - jest to mój pierwszy nabytek tego producenta, nigdy wcześniej nie posiadałem owego telefonu bądź jego poprzedników. Jako, że obecnie przebywam w Polsce, ale większość czasu spędzam w Wielkiej Brytanii posiadam aplikację mobilną banku "Barclays", która daje mi wgląd na moje finanse. I tutaj pojawia się problem, ponieważ aplikacja po otwarciu zawiesza się, czekałem już nawet 10 minut, lecz niestety nie pozwala mi zrobić nic poza tępym wpatrywaniem się w logo banku. Muszę nadmienić, że moim poprzednikiem jest Sony Xperia Z5, która nadal posiadam ze względu na to, że na Xperii aplikacja działa poprawnie. Z tego co się orientuję i nawet skontaktowałem się z bankiem aplikacja nie zostanie otworzona na systemie, który jest "ROOTOWANY" bądź posiada "Jailbreak" (również z tymi pojęciami nie jestem za bardzo zaznajomiony, ale posiadam ich ogólny kontekst). Posiadam podobny problem z aplikacją "Snapchat", która jest dla mnie aplikacją drugorzędną ale również chciałbym zmusić ją do życia. Po przeczytaniu kilku artykułów, które sugerowały przyznanie aplikacji nieograniczone prawa + pozycję w autostarcie nadal posiadam problem z obiema aplikacjami. Z racji tego, że mój czas wylotu zbliża się nieuchronnie chciałbym zasięgnąć rady jak mógłbym sobie z tym poradzić. Zapewne posiadają Państwo odpowiednią wiedzę i doświadczenie z tego typu problemami oraz telefonem.

Gdyby mieli państwo dla mnie również kilka rad dla początkującego użytkownika tegoż urządzenia byłbym bardziej niż szczęśliwy móc je przeczytać.

Garść informacji o moim telefonie:

1.  Urządzenie działa na wersji MIUI 9.1 by xiaomi.eu 7.11.23 (rozwojowa),
  2. Wersja Androida 7.1.1,
  3. Telefon w wersji Polskiej.

Jeżeli brak Państwu jakichkolwiek informacji proszę o nie zapytać a ja z mojej strony czekam tylko na jakieś rozwiązania.
Dziękuję za poświęcony czas oraz przeczytanie mojego bełkotu :)
Z poważaniem
Łukasz

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...