Cake Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Użytkownik: nieogarnięty Od kilku miesięcy stale mam problem z internetem w mi2s (orange). Spisywałem APN z różnych stron ( w tym miuipolska) i internet działa z zawrotną prędkością 10kb/s bądź niżej. Mogę korzystać tylko z fb, bo reszta nie wchodzi. Próbowałem na innej karcie sim (też orange) niestety bez zmian. Na alcatel;u dziala normalnie. Zapisałem APN z tej drugiej karty sim i plus jest taki, że po 4 miesiącach ozyskałem możliwość wysyłania MMS. W salonie Orange boją się wziąć xiaomi do ręki ;/ Ktoś wie co zrobić z tym fantem?
lucas7911 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Coś z tymi APN w sieci Orange jest namieszane, w sieci jest trochę pytań o poprawne ustawienia, my próbowaliśmy ustawić u koleżanki z forum, ale wyszło na to że w MI3 chyba padł modem, ty przynajmniej masz neta ( wolnego bo wolnego ale jednak) A jak jest u ciebie z pakietem internetowym, wykorzystujesz do końca? ( choć przy tej prędkości to pewnie ciężko). Zrób zrzuty z zakładki z APN to porównamy z ustawieniami prawidłowych, próbowałeś zmieniać w ustawieniach na tylko 3G
sibul Opublikowano 15 Czerwca 2014 Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Oczywiście jeśli nie miałeś APN lub masz z nimi problem w zakładce ustawienia>> sieci komórkowe>>punkty dostępowe Pamiętaj również o różnicy w prędkości 2g i 3g Pobierz rozpakuj i wklej " \system\etc\apns-conf.xml" https://mega.co.nz/#!lFMAURpI!KSs7LP2VwPAw6BFa3J9vOM4Y-SVh3vfvbnceMva9Tv8 Wchodzisz w APN i kasujesz i ustawiają się automatycznie. Zapoznaj się z wątkiem: http://miuipolska.pl/forum/topic/2023-apn-nie-mo%C5%BCna-wysylac-mms-itp/ Spokojne wszystko działa to tyko kwestia drobnych ustawień (pamiętaj że wszystkie aktualizacje tygodniowe są deweloperskie- pobierz stabilny i powinno być ok jeśli nie dasz rady z poradą wyżej ) daj znać jeśli nie dasz rady przygotuje stosowną łatkę kolego forum Edytowane 15 Czerwca 2014 przez sibul
Cake Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ok to wina karty sim.... Z 3 karta zaskoczył internet 15mb mms tez nie działały przez kartę sim
Rekomendowane odpowiedzi