LazyMike Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Witam. Niedawno kupiłem sobie od skośnookich braci Xiaomi mi 5c. Komórka dość dobrze łapie zasięg LTE, ale jak tylko wejdę do budynku, lub po prostu znajduję się gdzieś gdzie nie ma tak dobrej sieci i spadnie na 3g tracę możliwość wykonywania połączeń, a jeśli już nawet uda się gdzieś zadzwonić, lub do mnie ktoś się dodzwoni (a najczęściej bywa że dostaję sms'a o nieodebranym połączeniu mimo, że komórka leży obok mnie i ma stale 2-4/5 kreski zasięgu) to mów rozmówca mnie w ogóle nie słyszy mimo, że ja jego całkiem nieźle. W takim przypadku internet też przestaje działać całkowicie. Posiadam obecnie androida 6.0 i MIUI Global 8.1 (Stabilna) 8.1.10.0.0 Jest to soft wgrany przez producenta (dystrybutora), aktualizacji nie ma - sprawdzałem. Miał ktoś z czymś takim do czynienia? Można to jakoś rozwiązać czy próbować sił ze sporem na aliexpress?
Nezumi Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. "UI Global 8.1 (Stabilna) 8.1.10.0.0" Ten model nie posiada softu Global więc... masz syf...
Rekomendowane odpowiedzi