Skocz do zawartości
  • 0

Redmi 4X 4/64 Snap 435 vs Redmi Note 4(X) 3/32 Snap 625

Pytanie

Opublikowano

Hej,

Rozmyślam nad zmianą fona z obecnego Redmi 3 (na sprzedaż) na sprzęt z tematu.
Póki co nie znalazłem bezpośredniej konfrontacji między tymi modelami. Interesuje mnie, czy można je mimo wszystko porównywać pod względem wydajności, bo choć jeden ma nieco mocniejszego procka, to drugi jednak więcej pamięci operacyjnej. Co z resztą? Aparaty porównywalne?
Wszystko mi już jedno czy wyświetlacz 5" czy 5,5", choć ze wskazaniem na ten mniejszy.
Jest jeszcze niby Redmi 4 PRO ze Snapem 625, ale trzeba dołożyć a RAM i Storage to 3/32(?)

Pozdrawiam

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Miałem oba, z tą różnicą że małego r4x 3/32. Wydajnościowo jednak note 4 jest lepszy, do tego lepszy aparat i ładniejszy ekran. Na plus r4x tak naprawdę chyba tylko rozmiary bo jak na dzisiejsze czasy to telefon jest malutki i mega poręczny.

• 0
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.

Jestem przyzwyczajony do wielkości z Redmi 3, dlatego tak ostrożnie podchodzę do Note 4.

Żonka używała do niedawna Note'a LTE, który wydawał mi się jednak zdecydowanie za duży. Nowsze generację są chyba smuklejsze, ale szkoda, że wersja ze snapem 625 4/64 jest tak trudno dostępna (o ile taka jest).

Nie miałbym nic przeciwko MTK gdyby nie kwestia niepewnych aktualizacji.

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano
On 15.07.2017 at 9:55 PM, tpawel said:

Generalnie nie ma się co zabijać jeśli wielkość nie pasuje. Sd 435 nie zamula jakoś, a w sumie po redmi 3 to zawsze jakiś progres i tak.

Trzymałem dzisiaj w ręku Redmi 4X i Redmi Note 4. Powiem szczerze, że jestem mile zaskoczony tym większym wynalazkiem. Note 4 jest dość cieniutki i fajnie leży w dłoni. Jest zdecydowanie bardziej poręczny niż Note LTE i pomimo większych gabarytów jest smuklejszy od Redmi 4X, więc powoli bardziej przekonuję się w stronę większego fona.

On 15.07.2017 at 8:13 PM, IT4Geeks.Polska said:

Ja bede miec w sr N4 SD625 4/64

Dzięki. Będę miał na uwadze.

Pozdrawiam

• 0
Opublikowano

Jeśli te 5,5 cala jest akceptowalne to zdecydowanie warto go wziąć note 4. Tak jak pisałem, na plus względem note w 4x tylko poręczność..no i cena w sumie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...