Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejas

Jak funkcjonuje Wam GPS w telefonie. Ten moduł jest u mnie użytkowany non stop w innej maszynie i zastanawiam się jak będzie działał w nowej :-) . Szybko łapie sygnał? Zrywa czy nie? 

Pozdrawiam

Arek

Opublikowano

U mnie działa szybko,ale gorzej id Sony s.Szczególnie w aucie,są różnice w nawigacji...jadąc zdążą się ze jest poza droga.Male odległości tez mu robią problem..gram w Ingresa i niestety na powietrzu jest ok,w aucie gorzej

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

witam

mam pytanie a jak z dokładnością GPS (GPS Test kilka zrzutów ekranu)

oraz czy ktoś byłby tak miły i wrzucił log trasy z programu locus (wyeksportowac trasę do gpx 1.1)

Edytowane przez Kluska
Opublikowano

Fixa w drodze (autobus) chwycił w niespełna 2 sekundy. Na mapach Google wskazuje idealnie.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie kiedy chodzi GPS, to zdarza się, że co około godzinę gubi zasięg i potrzebuje około 5 minut żeby znowu złapać fixa. Pojawia się to nawet podczas jazdy w szczerym polu.

Wysłane z mojego MI 3W

Opublikowano

mapy google nie są zbyd dobrym programem do sprawdzania jakośći GPS

przyciągają do drogi itp

jakby ktoś mógł to niech zainsatluje aplikacje które wymieniłem w poprzednim pości

Opublikowano

Sprawdzałem jeszcze w nawigacji Sygic. Również bez zarzutu. Btw... po co Ci aż tak dokładne dane? Masz zamiar wykorzystywać telefon jako profesjonalny gps???

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam

Nie jako profesjonalny GPS, zależy mi na tym aby sygnał GPS był stabilny, aby rejestrował bardzo dokładnie. GPS'u używam do logowania tras rowerowych oraz do nanoszenia poprawek oraz nowych dróg, ścieżek w OSM

Wysłane z P880, przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za wszelkie literówki i błędy.

Opublikowano (edytowane)

Czyli nie łączy się z GLONASS'em
Dlatego prosiłem aby ktoś wrzucił zrzut z programu GPS TEST

Wysłane z P880, przy użyciu Tapatalka. Przepraszam za wszelkie literówki i błędy.

EDIT:

46aw.png66a2.png

jeśli dobrze pamietam to satelity GLONASS'a są od 70 w górę

Edytowane przez Kluska
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...