Pumku Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Witam, jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o Xiaomi jest to mój pierwszy telefon tej firmy. Problem zaczął się od tego, że zaczął mi przestać działać sklep play, bawiłem się z ustawieniami uprawnień, lokalizacją, sychronizacją i innymi duperelami, nic to nie dawało, sklep działał tylko na normalnej nie zaktualizowanej wersji, a wiecie sklep sam się automatycznie aktualizuje także nie mam jak z niego korzystać. Pomyślałem, no dobra przywrócę do ustawień fabrycznych, przecież na samym początku nie było z tym problemu. Otóż chcę zresetować telefon, a tu niespodzianka - pojawia się biały ekran i tylko czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. W takim razie mówię spróbuje zrobić hard reset, na yt zacząłem oglądać jakieś filmiki że ludzie naciskają kombinację przycisków podgłaszania i power no i pojawia się im takie fajne menu że z łatwością można zrobić ten wipe, u mnie jest menu z jakimiś chińskimi krzaczkami i mogę je zmienić na język angielski. No dobra patrzę jest recovery. No to zrobimy reseta przez komputer. A tu kolejna d*pa, sprawdzam każde wejście usb, telefon nie jest wykrywalny. Tzn, tak normalnie jeśli chce przenosić pliki i w ogóle to jest wszystko w porządku. Wersja miui na tym potworku to 8.2.9.0 (MCCMIDL), także możecie sprecyzować odrazu czy jest dobra. Czekam na rady, chcę ogarnąć ten telefon
mrosi Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Na przyszłość radzę skorzystać z wyszukiwarki, zanim założysz kolejny wątek. Zapraszam do poradników: https://miuipolska.pl/forum/forum/276-modyfikacje-systemowe/
mrosi Opublikowano 17 Czerwca 2017 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi