Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od około miesiąca posiadam Redmi Note 4x (4 GB RAM, 64 GB pamięci, global ROM MIUI 8.2.1.0, Mediatek 10x2,11 GHz). Kupiony na Allegro, sprawdzony sprzedawca z serwisem itp.

Generalnie jestem zadowolony ale jest kilka rzeczy, które mnie coraz częściej irytują, mianowicie:

1. Czasem zdarza się, że ktoś dzwoni (zarówno jak telefon leży bezczynnie jak i w sytuacji gdy coś na nim robię) a nie widać tego na ekranie - dzwonek leci, Mi Band wibruje i pokazuje połączenie a na ekranie po prostu widać pulpit. Nie mogę nic zrobić - odebrać, odrzucić itd. Dopiero jak przestanie dzwonić, pokazuje się komunikat o nieodebranym połączeniu, od kogo itd. Wówczas dopiero mogę oddzwonić. Czy ktoś miał podobny problem?

2. Kolejna sytuacja, również sporadyczna, to brak możliwości nawiązania połączenia z kimkolwiek - ciągle wybiera numer, bez sygnału. Po anulowaniu wybierania numeru w spisie połączeń widać tę próbę połączenia z adnotacją "nie połączono". Nie ma problemu z zasięgiem, do mnie w tym czasie można się dodzwonić ale ja nie mogę dzwonić. Pomaga dopiero ponowne uruchomienie telefonu. 

3. Najmniejszy problem, ale jednak, dotyczy powiadomień - chodzi głównie o Messenger w wersji Lite. Losowo wybiera sobie kiedy mnie powiadomić o wiadomości, a kiedy nie. Ustawienia mam identyczne jak z eBayem, OLX i innymi aplikacjami, gdzie mogę otrzymywać wiadomości. One działają bez zarzutu, Messenger losowo. Może to wina tej konkretnej aplikacji, ale wolę zapytać.

Z góry dziękuję za pomoc!

• mrosi odblokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...