funbadboy Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Od dwóch-trzech tygodni jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 4. Wcześniej miałem Huawei P8 lite. Problem, który występował w tamtym telefonie, zaistniał dzisiaj właśnie na modelu xiaomiego. Doszedłem do wniosku, że coś chyba nie jest halo z MIUI. Chodzi o to, że przykładowo wysyłam wiadomość o treści " cześć stara, jutro będę u ciebie o 15, dlatego że dzisiaj muszę zostać dłużej w pracy"...odbiorca otrzymuje wiadomość " cześć stara, jutro będę u ciebie o 15, koty płakały od samego rana". Czyli, że drugą część esemesa, telefon zapożycza sobie z wcześniej wysłanych esemesów. Problem zasygnalizowała mi koleżanka, która posiada telefon P7 lite. Myślałem, że to wina mojej sieci ( przeszedłem wtedy do A2mobile), myślałem, że to wina aparatu. Oddałem huaweika do salonu, w międzyczasie dostałem zastępczego ( też P8) na którym działy się podobne cuda. W salonie wgrali mi nowego softa, cuda dalej działy się. Wkurzyłem się, kupiłem xiaomiego i wróciłem do Play. No i dzisiaj....prezent....pierwszy esemes pomieszany. Ta przykra niespodzianka dotyka esemesy o dłuższej treści. Bo dzisiaj też myślałem, że to może wina miui w telefonie mojej koleżanki. Sam po prostu już nie wiem. Ona mówiła, że tylko ode mnie są takie mutanty esemesy. W P8 próbowałem z textrą ( aplikacja) - problem nadal istniał. W xiaomi nie instalowałem, żadnej aplikacji do esemesów. Jeśli ktoś coś wie, to proszę o pomoc ( prócz porad żeby pisać esemesy składające się z dwóch wyrazów).
wernix Opublikowano 6 Czerwca 2017 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Miałem ten sam problem, występował u mnie że 2 lata temu i z tego co zdążyłem zbadać to problem nie dotyczy konkretnego modelu telefonu. Zauważyłem że problem z mieszaniem treści występuje gdy wysyłamy długie smsy i z polskimi znakami ! Problem rozwiązałem wtedy wyłączając polskie znaki i do tej pory nie mam problemu.To jest oczywiście moje zdanie na ten temat Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi