Laik12 Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Witam, mam 2 pytania na które nie mogę znaleźć odpowiedzi, a informacje oficjalne nie są wystarczające. Czy mając zablokowany bootloader,naprawdę można znaleźć swoje urządzenie ( konto xiaomi ) i jeśli tak to w jaki sposób to działa ( czy na podobnej zasadzie jak odnajdywanie urządzenia dzięki google - internet )? Czy mając zablokowany bootloader uniemożliwiamy potencjalnemu złodziejowu sprzedanie, używanie, pobranie naszych danych oraz wgranie nowego oprogramowania do naszego telefonu ? Zastanawiam się nad zdjęciem bootloadera w moim note 3 pro kate, ze względu na prawdopodobny brak mozliwosci aktualizacji do androida N, chciałem wgrać Lineage OS. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości co do bezpieczeństwa po odblokowanie bootloadera ? Pozdrawiam
mrosi Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Radzę zacząć korzystać z wyszukiwarki... Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi