n1tro Posted May 21, 2014 Share Posted May 21, 2014 (edited) Hej, dawno nic nie pisałem, więc witam ponownie Ostatnio otrzymałem fajną wiadomość od Tradingshenzen o nowych promocjach. Jest to niemiecka firma ściągająca telefony i akcesoria z Chin. Na ich stronie nie można wprost czegoś kupić, trzeba złożyć zamówienie. Do każdego zamówienia chłopaki dodają akcesoria - kupujesz sam telefon to w zestawie pewnie dorzucą Ci folię i etui np. Ich strona, oraz aktualna promocja: http://www.tradingshenzhen.net/preisuebersicht/ Za 305 euro otrzymujemy Mi3 64GB, za 270euro Mi3 16GB (chłopaki wgrywają niemiecki soft, ale można poprosić by tego nie robili) dodatkowo do mi 3: - wysyłka za free - DHL - darmowy MiKey - Frosted Nilkin Shield - Folia Nilkin - USB OTG - Flip case Czyli za ~1200zł mamy Mi3 64GB i masę akcesorii. Do innych objętych promocją telefonów są te same gratisy, bez MiKey oraz Frosted Shielda od Nilkina. Dodatkowo możecie zamówić pistonki w cenie 19 euro, power banka 10Ah za 20 euro, oraz wiele innych. Aby złożyć zamówienie trzeba kliknąć w dany artykuł - przeniesie nas na stronę zamówienia. Przy 'art der anfrage' wybierami 'derekte bestellung' - bezpośrednie zamówienie (można również złożyć zapytanie, ale to tylko gdy na stronie nie ma podanych cen, oraz gdy chcemy zamawiać do innego kraju - o tym później) Przy 'Xiaomi gerat' wybieramy interesujące nas urządzenie, po czym wybieramy jego wersję (ile GB), kolor (Farbe), oraz wysyłkę (DHL- darmowy w promocji). Dodatkowo mamy opcję wysyłki jako prezent - 'Als Geschenk verschicken' - zaznaczamy. W polu 'Sonstiges Subehor' możemy dodać dodatkowe akcesoria (wklejamy numer danego artykułu ze strony Xiaomi) No i później wpisujemy swoje imię, nazwisko, mail, oraz wiadomość - można po niemiecku i angielsku, najlepiej coś w stylu "hello, could you ship the parcel to Poland?' , czy 'Hallo, kontet ihr das Paket nach Polen verschicken?'. Najlepiej dopisać żeby odpisali na maila w języku angielskim (jeśli nie znacie niemieckiego). Można już w tej wiadomości poprosić o wpisanie odpowiedniej kwoty wartości paczki, ale można również w następnym mailu) Po tym otrzymacie maila, że trzeba chwilę czekać, gdzieś po dniu, max 3 otrzymacie odpowiedź z łączną kwotą zamówienia, danymi do przelewu, oraz zostaniecie poproszeni o podanie adresu do wysyłki. W tym mailu możecie podać kwotę jaka ma zostać wpisana jako wartość paczki (tam te 20$ za naprawę czy mp3) Oczywiście wszystkie telefony i akcesoria są oryginalnymi produktami Xiaomi, czyli jest gwarancja serwisowa. Oczywiście istnieje szansa na to, że cło dopadnie paczkę (mało się o tym czyta na fanpage'u Tradingschenzen), ale się zdarza. Wysyłka DHLem trwa równie krótko/długo co z ibuygou. Trochę się rozpisałem, ale myślę że warto, chłopaki mają naprawdę fajne ceny, i widać że dużo ludu u nich zamawia 'towar' Jakby coś, to służę pomocą tłumacza Edited May 21, 2014 by n1tro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts