Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, mam taki problem.

Telefon Redmi Note 2, od pewnego czasu zaczęła mi strasznie lecieć bateria. Odkładam wręcz gdzieś telefon (naładowany w pełni), zablokowany, ekran zgaszony; po 20 minutach mam 10-20% mniej. Mniej więcej w tym czasie kiedy zaczął mi się pojawiać ten problem, porobiły mi się aktualizacje aplikacji; ale sprawdzając zużycie baterii; żadna nie zżera wiele, max 5%. Sprawdzałem wszystko co mi przyszło od głowy; aplikacje w tle, łączenia się z sieciami (też gps, bluetooth), automatyczne jakieś działania typu czyszczenie systemu, powiadomienia, pamięć nie zawalona, nawet głośność dźwięków; wszystko niby jest okej.

Znajomy ma Redmi 2 Pro; na podobnych ustawieniach; jemu trzyma bateria lepiej...

Jedyne co wydaje mi się nielogiczne to ekran; na co dzień około 60% baterii. Po dłuższym czasie nieużywania telefonu, np po nocy, rano wskaźnik pokazuje 50-55% zużycia baterii właśnie przez ekran. Mam wyłączoną automatyczną jasność; zawsze na konkretnym poziomie, ale praktycznie przy najniższej. 

Myślałem jeszcze o sprawdzeniu tym OS Monitorem ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eolwral.osmonitor&rdid=com.eolwral.osmonitor ) ale nie wiem czy ma to jakiś sens.

Wersja androida: 5.0.2 LRX22B
Wersja MIUI: MIUI 7 by xiaomi.eu 5.10.16 (rozwojowa)

Edit: używam systemowego antywirusa 360 nie wiem czy to ma jakieś znaczenie

Macie jakiś pomysł?

Edytowane przez ptalka
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...