maszgo Opublikowano 16 Maja 2014 Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Witam.. od ostatniej aktualizacji MIUI mam problem zegarkiem na widżetach Pogoda BZ Zegarek działa tylko gdy jest aktywne połączenie z internetem.. gdy Aero pada (bo trzeba wpisać captcha) a ja tego nie zauważę to zegarek zatrzymuje się i odświeża się dopiero po połączeniu z internetem. Powyżej przykład.. wystarczy porównać godzinę z belki i z widżetu.. Ma ktoś pomysł co jest nie tak? Czy też pozostaje mi wrócić do poprzedniej wersji MIUI? Edytowane 16 Maja 2014 przez maszgo
lucas7911 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 A nie jest przypadkiem tak że pogoda pobiera dane przez internet (pogoda i czas również ) i wtedy gdy masz rozłączony to nie aktualizuje , jeśli miałbyś ustawiony osobny widget zegarka to pewnie korzystałby z czasu w systemie i działałby nawet przy wyłączonym Necie
maszgo Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Opublikowano 17 Maja 2014 A nie jest przypadkiem tak że pogoda pobiera dane przez internet (pogoda i czas również ) i wtedy gdy masz rozłączony to nie aktualizuje , jeśli miałbyś ustawiony osobny widget zegarka to pewnie korzystałby z czasu w systemie i działałby nawet przy wyłączonym Necie Do tej pory nie było takiego problemu.. po powrocie do poprzedniej wersji MIUI też problem nie występuje
lucas7911 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 Może zmienił się po aktualizacji sposób pobierania godziny do widgetu
maszgo Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Opublikowano 17 Maja 2014 Może zmienił się po aktualizacji sposób pobierania godziny do widgetu to byłby bezsens.. a jak ktoś nie ma netu w tel to co? Pogoda BZ jest dokładnie ta sama w dwóch ostatnich romach MIUI.. co się więc zmieniło?
lucas7911 Opublikowano 17 Maja 2014 Opublikowano 17 Maja 2014 to byłby bezsens.. a jak ktoś nie ma netu w tel to co? No to raczej widget z pogodą będzie bezużyteczny, przecież z jakiegoś serwera te dane musi pobierać, jeśli o pogodzie to może i czas, Nie używam tego widgetu, ale było parę aktualizacji aplikacji pogoda ostatnio,ale zaraz wrzucę na ekran u siebie i sprawdzę
maszgo Opublikowano 18 Maja 2014 Autor Opublikowano 18 Maja 2014 No i wszystko wróciło do normy po odinstalowaniu Aero2 Asystent.. przypadek? Chyba nie.. jestem w te klocki laikiem ale z obserwacji wynika, że Aero2 Asystent "zakłócał" działanie PogodaBZ
Rekomendowane odpowiedzi