Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.. od ostatniej aktualizacji MIUI mam problem zegarkiem na widżetach Pogoda BZ

Zegarek  działa tylko gdy jest aktywne połączenie z internetem.. gdy Aero pada (bo trzeba wpisać captcha) a ja tego nie zauważę to zegarek zatrzymuje się i odświeża się dopiero po połączeniu z internetem.

1.jpg

Powyżej przykład.. wystarczy porównać godzinę z belki i z widżetu.. 

Ma ktoś pomysł co jest nie tak? Czy też pozostaje mi wrócić do poprzedniej wersji MIUI? :(

Edytowane przez maszgo
Opublikowano

A nie jest przypadkiem tak że pogoda pobiera dane przez internet (pogoda i czas również ) i wtedy gdy masz rozłączony to nie aktualizuje , jeśli miałbyś ustawiony osobny widget zegarka to pewnie korzystałby z czasu w systemie i działałby nawet przy wyłączonym Necie

Opublikowano

A nie jest przypadkiem tak że pogoda pobiera dane przez internet (pogoda i czas również ) i wtedy gdy masz rozłączony to nie aktualizuje , jeśli miałbyś ustawiony osobny widget zegarka to pewnie korzystałby z czasu w systemie i działałby nawet przy wyłączonym Necie

Do tej pory nie było takiego problemu.. po powrocie do poprzedniej wersji MIUI też problem nie występuje

Opublikowano

Może zmienił się po aktualizacji sposób pobierania godziny do widgetu

to byłby bezsens.. a jak ktoś nie ma netu w tel to co?

Pogoda BZ jest dokładnie ta sama w dwóch ostatnich romach MIUI.. co się więc zmieniło?

Opublikowano

to byłby bezsens.. a jak ktoś nie ma netu w tel to co?

No to raczej widget z pogodą będzie bezużyteczny, przecież z jakiegoś serwera te dane musi pobierać, jeśli o pogodzie to może i czas,

Nie używam tego widgetu, ale było parę aktualizacji aplikacji pogoda ostatnio,ale zaraz wrzucę na ekran u siebie i sprawdzę

Opublikowano

No i wszystko wróciło do normy po odinstalowaniu Aero2 Asystent.. przypadek? Chyba nie.. jestem w te klocki laikiem ale z obserwacji wynika, że Aero2 Asystent "zakłócał" działanie PogodaBZ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...