kamcio100 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Witajcie, mam pytanie, wiem że jeszcze trochę zostało do tego gdy pierwsi użytkownicy w PL dostaną MI6, jednak chciałbym zapytać jak to jest z tymi przepakowywaniami z chin ? Gdzie mam patrzeć wstępnych preorderów jak i późniejszych jak już będą na stanie to w których sklepach jest właśnie ta opcja przepakowania tak aby obejść VAT ? Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez kamcio100
PurpleHaze Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) 20 godzin temu, kamcio100 napisał: Witajcie, mam pytanie, wiem że jeszcze trochę zostało do tego gdy pierwsi użytkownicy w PL dostaną MI6, jednak chciałbym zapytać jak to jest z tymi przepakowywaniami z chin ? Gdzie mam patrzeć wstępnych preorderów jak i późniejszych jak już będą na stanie to w których sklepach jest właśnie ta opcja przepakowania tak aby obejść VAT ? Kolego nie troche pomieszales... Przepakowanie nie w chinach a w europie, jeden ze sprzedawcow z aliexpress niejaki hong kong goldway, mial taki sposob na unikniecie VAT. Wysylal do kraju w UE, tam przepakowywal i nadawal przesylke juz wew. unii ktora nie podlega "ovatowaniu". Tyle ze ten sposob jest juz nieaktualny, zostal wylaczony jakies 1.5 miesiaca temu. Teraz ochrone od VAT (a raczej zwrot jesli go zaplacisz) za drobna oplata oferuje ibuygou. Ewentualnie jesli ktos wysylal by telefon z europy wtedy tez nic nie zaplacisz, ale o to mysle bedzie ciezko w przypadku preorderow. A tak to loteria, moze trafi moze nie, nie ma tu zbytnio jakiejs reguly. A niestety obecnie VAT to podstawowy problem ze sprowadzaniem z chin, do tego dochodzi czepianie sie certyfikatow CE. Edytowane 27 Kwietnia 2017 przez PurpleHaze
Rekomendowane odpowiedzi