malimalinello Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Cześć, mam problem z telefonem Xiaomi Redmi Note 3 (Snapdragon). Otóż mam wersję V8.1.1.0 (Global Stable) i wyskoczyła aktualizacja do V8.2.2.0. Pobieram ją przez updater, telefon instaluje aktualizację i... I nic. "Trwa aktualizacja MIUI, nie wyłączaj urządzenia" - pasek dochodzi do 1/6, telefon się resetuje i znowu to samo. I tak od kilkudziesięciu minut. Bateria naładowana na full. Po tym wszystkim udało mi się włączyć telefon (trzymałem przycisk włączenia przez długi czas, tel się kilka razy zresetował) i wyskoczył następujący komunikat: "aktualizacja nieudana, spróbuj pobrać pełny rom".Ponownie pobrałem aktualizację i to samo. Zrobiłem kopię zapasową najważniejszych plików przywróciłem ustawienia fabryczne, pobrałem rom przez updater i dalej to samo...Następnie pobrałem ze strony en.miui.com właściwy rom, zgrałem go na kartę i przez updater chciałem go zainstalować. I to samo... Telefon kupiony pod koniec lutego u Goldwaya na AliExpress. Czysty soft, tak jak w opisie wyżej. Już nie wiem co robić... Masakra jakaś. Uprzedzam: nic nie majstrowałem, bootloader jest zablokowany, twrp nie ma, telefon był używany jak po wyjęciu z pudełka. Co robić? Co może być przyczyną takiego błędu? Proszę was o pomoc... W komentarzu wrzucę zdjęcie i film jakieś da radę Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi