Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy po ostatniej aktualizacji MIUI 8 7.4.6 Global Beta z 7 kwietnia 2017, ktoś odnotował problemy z działaniem aplikacji eurobank mobile? Wiem, że od tego dnia aplikacja przy uruchamianiu wyświetla komunikat: Wykryto naruszenie bezpieczeństwa aplikacji, czy chcesz kontynuować? Oczywiście wybieram NIE, bo nie wiem czego dotyczy problem, ale zastanawiam się nad jego genezą. Z aplikacji nie korzystam co chwilę i niestety nie wiem, czy problem pojawił się już przed, czy po aktualizacji MIUI. Zgłosiłem to do działu wsparcia technicznego eurobanku, ale regulaminowy czas oczekiwania na analizę problemu i odpowiedź jest stosunkowo niewygodny, szczególnie, że transakcje internetowe potwierdzam za pomocą tokenów z aplikacji.

B3SrqFD.png

Opublikowano

Bootloader faktycznie jest odblokowany (oficjalną drogą), z rootem nie grzebałem nic. Ciekawe, bo poprzednie aktualizacje tygodniowe nie sprawiały żadnych kłopotów - aplikacja działała bez zarzutów.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Zeork napisał:

Można wiedzieć po co do globala odblokowany bootloader? Rozumiem tych co wgrywają różne softy lub root itp a tu jaki swns? Chyba tylko po to aby wgrać dev ale to można było wtedy wgrywając w fastboot zaznaczyć aby zablokowało, no i raz odblokowane urządzenie bez peoblemu pdblokujemy kolejny raz a zgoda nie jest cofana.

Oczywiście, już tłumaczę. Mój preinstalowany Global Beta na Mi 5 zawierał dziwne, chińskie aplikacje*, więc na niniejszym forum otrzymałem zalecenie, żeby wrzucić czysty, oryginalny system przez EDL. Niefortunnie, telefonu nie udało się uruchomić w tym trybie, więc do poprawnego wykonania zaleconych kroków musiałem odblokować bootloadera. Wykonane czynności przyniosły oczekiwany efekt i umożliwiły mi wgranie czystego systemu Global Beta przez MiFlash, więc zakładam, że powody do odblokowania bootloadera były sensowne.

*EDIT: nie stwierdzono, że preinstalowany system był "podróbką", bo wszystko wskazywało na właściwą wersje, która nie miała problemów z aktualizacjami OTA. Zalecenie wykorzystania romu pobranego z oficjalnego źródła miui miały rozwiązać wszelkie wątpliwości związane z obecnością potencjalnie niepotrzebnych aplikacji.

Edytowane przez laszlociaszlo
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...