Skocz do zawartości

Problem z odblokowanie bootloadera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Chciałbym sobie wgrać do mojego Mi5 miui polska a co za tym idzie odblokować bootloader. Wszystko zrobiłem zgodnie z procedurą otrzymałem smsa z pozwoleniem na odblokowanie ale przy próbie odblokowania MiFlashUnlock ładuje się do 50% a później wywala błąd - couldn't verify device current account is different from the account info on the device. Wyczytałem gdzieś że trzeba najpierw wgrać wersje dev systemu więc tak też chciałem zrobić to znowu updater wywala mi błąd - Nie można zweryfikować aktualizacji you're allowed to flash the newest develop version published by miui forum from stable version only. Próbowałem i na chińskim i na globalu. Tryb EDL też nie działa. Przeszukałem już cały internet i nie wiem co z tym zrobić.

Edytowane przez Klapy
Opublikowano

@Klapy

Zalogowałem się w telefonie na konto MI a następnie włączyłem ustawienia > Informacje o telefonie > Kliknąłem 5 razy na napis ''Wersja MIUI'' aż pojawiła się informacja ''Jesteś teraz programistą!'' > Cofnąłem się do ustawień > Dodatkowe ustawienia > Opcje programistyczne > Mi Unlock Status > Kliknąłem w Add account and device > Pojawiła się informacja że konto dodane > Wyłączyłem telefon > Włączyłem Fastboot w telefonie > Podłączyłem telefon do komputera > Włączyłem MiFlashUnlock > Zalogowałem się na konto MI > Odblokowałem Bootloader.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...