frqq Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Witam wszystkich forumowiczów! Otoż sprawa wyglada nastepujaco, miałem wersje global beta. Przeszedłem na wersje miui polska android 6 8.0.8.0 (stable) z myslą ,że poprawia sie wszystkie błedy , nie bedzie lagów itp. Chcąc isc z duchem czasu postanowiłem wgrać nastepna wersje androida w wersji stable czyli nugata. Za kazdym razem co wrzuce go przez twrp to łapie mi bootloopa.. (faktem jest to ,że juz nie vipuje danych- chyba nie powinno być problemu z tym? ) Po tym jak instaluje wszystkie te romy ( nawet global, w ktorym nie łapie bootloopa ale ponad 1.5h wstawał i brakło mi cierpliwości) telefon automatycznie downgranduje sobie twrp do niższej wersji i nie da sie nic w nim zrobic(dotyk nie działa), musze wgrywać na nowo twrp to wtedy zaczyna działać. Kolega powiedział mi ,że z aktualizacja miui polska na wersje 7 androida jest tak ,że trzeba zainstalować najnowsza wersje poprzedniego androida, lecz gdy chce wgrać takowa telefon znowu łapie bootloopa i resetuje sie w kołko probując wstać. Jakieś rady ? Dodam ,że wgrywam najnowszy twrp z ich strony www, romy biore z oficjalnej strony miui polska czyli wersje stabilne 8.1/8.2. Btw: Telefon po wgraniu miui polska ma problem ze szkłem ( działa w kratke przycisk dotykowy wstecz)
mrosi Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi