rogi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Witam, nie mogę ustawić aktywnych wiadomości w chmurze. Opcja Aktywuj usługę zaznaczona a status się nie zmienia, cały czas "offline". Wiadomości sms do innych urządzeń xiaomi nie wychodzą przez internet tylko w standardowej formie (zielona chmurka). Jak aktywować tę usługę? MIUI 7.3.30 Karta SIM aktywowana Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez rogi
rogi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 4 minuty temu, Zeork napisał: Zobacz użycie danych i tam zaznacz. Offline czyli sms aktywacyjny nie poszedl. Było kliknąć na tak przy aktywacji. Pozostałe telefony to xiaomi z miui? Abyś mógł wysyłać online sms/mms i odbierać to musisz spełnić warunki, musisz aktywować numer( ten sms co wysyła) oraz co najważniejsze pozostały telwfony do których chcesz wysłać tą wiadomość muszą mieć MIUI i być online w tym czasie. Inaczej wyśle jako zwykły sms. W użyciu danych zaznaczone tak jak powinno być. Jest jakaś opcja żeby sms aktywacyjny przyszedł jeszcze raz? Co do drugiego akapitu to wszystko jest ok.
rogi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Już tak robiłem, język na angielski też zmieniałem. Zrobiłem wipe art, dalvik, cache i dalej offline. edit: Przed chwilą zauważyłem, że usługa raz na jakiś czas robi się aktywna by po paru chwilach samoczynnie przestawić się w stan offline. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez rogi
mrosi Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi