czujek22 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Witam. Planuję kupić Xiaomi Mi5 w tymże sklepie. Po wybraniu dostawy dhl i ubezpieczeniu od vatu kwota pewnie będzie przybliżona do 300$. Moje pytanie brzmi czy to wystarczy, czy muszę mieć przygotowaną dodatkową gotówkę w razie złapaniu paczki na granicy i naliczeniu VAT-u ? Ile wam dokładnie wyszło w końcowym rozliczeniu ?
ice Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) Cześć, Było parę razy na forum, ale przypomnę. W razie ewentualnego zatrzymania paczki przez DHL do VATu, będziesz musiał zapłacić z swoich pieniążków i jeżeli masz wykupione ubezpieczenie po zapłaceniu dostaniesz potwierdzenie z którym udajesz się mailowo na support IBG. Dokładnie wyszło: MI5 3/64 z dodatkową gwarancją (przed zmianami 5$) + DHL + UoV (Ubezpieczenie od VAT): Kurs wymiany realizowany po stronie PayPal 1 283,18 PLN = 302,54 USD 1 PLN = 0,24 USD Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez ice 1
mrosi Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi