Hexia Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 Cześć. Dziś dotarł do mnie kolejny mi5 prime, ale niestety z tym mam problem. Telefon ma wgrane MIUI Global 8.1 Stable - nie mogę odblokować BL - aplikacja wyrzucą błąd weryfikacji przy 50%. W jaki sposób najłatwiej go odblokować? W jaki sposób najłatwiej wgrać rom dev? Pozdrawiam
majdan12 Opublikowano 30 Marca 2017 Opublikowano 30 Marca 2017 @Hexia ''Zalogowałem się w telefonie na konto MI a następnie włączyłem ustawienia > Informacje o telefonie > Kliknąłem 5 razy na napis ''Wersja MIUI'' aż pojawiła się informacja ''Jesteś teraz programistą!'' > Cofnąłem się do ustawień > Dodatkowe ustawienia > Opcje programistyczne > Mi Unlock Status > Kliknąłem w Add account and device > Pojawiła się informacja że konto dodane > Wyłączyłem telefon > Włączyłem Fastboot w telefonie > Podłączyłem telefon do komputera > Włączyłem MiFlashUnlock > Zalogowałem się na konto MI > Odblokowałem Bootloader.''
Hexia Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) @majdan12 dzięki kolego. Nie wiedziałem o tym "Mi Unlock Status" a odblokowałem już kilka mi5. Sprzęt odblokowany. Pozdrawiam Edytowane 30 Marca 2017 przez Hexia
mrosi Opublikowano 31 Marca 2017 Opublikowano 31 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi