r156 Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Hej, Rok temu na wakacjach większość zdjęć była zrobiona moim Redmi 2, wszystko wyszło super, do tego stopnia, że kupiliśmy drugi Redmi dla żony. W tym roku po powrocie z wakacji jakaś miazga- zdjęcia u żony super, ostre, kolory żywe itp. A u mnie mydło, nieoste, bure i większość do kosza. Co jest? Czy to może być wina softu? Dobre zdjęcia wychodzą na miui7 (6.3.3), a u mnie jest miui8 (7.1.20). Innej różnicy nie widzę (ok jeden jest 811 a drugi 813 ale to mało istotne). Nawet wczoraj zrobiłem zdjęcia trzymając jeden i drugi telefon obok siebie - ten sam obiekt, ten sam kadr, te same warunki oświetleniowe. I znowu dwa różne zdjęcia. O co może chodzić? Problem jest programowy czy po prostu mój sprzęt się zużył? Jedno i drugie zdjęcie wg exif ma taki sam czas migawki i przysłona też taka sama. ISO również. ...z tapatalka...
mrosi Opublikowano 29 Marca 2017 Opublikowano 29 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Używamy wyszukiwarki i dopisujemy pytania do istniejących wątków o podobnej tematyce.
Rekomendowane odpowiedzi