Skocz do zawartości
  • 0

Redmi note 3 3/32 bez lte

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Chciałbym kupić Xiaomi redmi note 3 ze snapdragonem w wersji 3/32 tylko że... Interesuje mnie raczej kupno przez Allegro, nie chcę bawić się przez kupowanie z chin i kołem fortuny jeśli chodzi o VAT.

Problem jest taki... Na allegro na większości aukcjach jest wersja z b20, który jest większy o te 2 mm.. Z tego co słyszałem na allegro 99,9% etuii, szkieł hartowanych jest sprowadzane z chin i albo nie pasują na wersje z b20 albo wchodzi to na słowo honoru. Dodatkowo do tej wersji z lte nigdzie niema dostępnych szybek na wymianę (?).

Moje pytanie:.. Gdzie w Polsce kupić RN3 (ze snapem) bez b20 w jakiejś normalnej cenie (do 800-900 zł). Może teraz już warto kupić coś innego ? Zależy mi żeby było minimum 3/32 no i do tych 900 zł. 

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

To już dość stary model, dawno nie produkowany więc nie dziwne że ciężko o Kenzo. Na dziś wolę note 4X. Ciut słabszy ale bardziej energooszczędny procek i zdecydowanie lepsze wykonanie

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano

Szukałem czegoś innego, ale w tej cenie... Kupić telefon droższy który jest słabszy (note 4x) to taki średni interes.. a z brakiem szyb wymiennych/etui na wersję z b20 to prawda jest ?

• 0
Opublikowano
33 minuty temu, kivoPL napisał:

Szukałem czegoś innego, ale w tej cenie... Kupić telefon droższy który jest słabszy (note 4x) to taki średni interes.. a z brakiem szyb wymiennych/etui na wersję z b20 to prawda jest ?

Szczerze mowiac watpie zeby zauwazyl roznice miedzy procesorem sd625 a sd650, no ale zrobisz jak uwazasz.

Szklo ekranowe (nie szybe wymienna) i etui kupisz na wersje dluzsza, ale oferta jest ubozsza po prostu. No i pamietaj ze rn3p ma prawie 1.5 roku, to nie jest najnowszy model i dostepnosc ewentualnych akcesoriow raczej bedzie malec. 

• 0
Opublikowano

Są porównania na YT sd650vs sd625, ułamki sekund roznicy w otwieraniu apek, i to nie koniecznie na korzyść rn3pro ( raz w jedną raz w drugą strone).
Niższy proces technologiczny snapa625 powoduje że praktycznie nie da się zagrzać tego procka, więc nie ma spadków wydajności

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano (edytowane)

Ale z tego co wiem to w redmi note 4 jest MediaTek Helio a nie SnapDragon.. poza tym... no nwm. Czym te modele się różnią ? No i.. Note 4 chyba jest rzadszy co powoduje mniejszą ilość akcesoriów do tego telefonu, tak ? W końcu nie telefon nie doczekał się nawet swojej zakładki na allegro. Tutaj też jest wersja b20/bez b20 ? czy niema takich problemów.. no i skoro to jest nowsza wersja to dlaczego jest tańsza/w podobnej cenie co poprzednik ?

Zastanawia mnie np. wymiana baterii w telefonach siajomi. no bo np. w jakimś tam samsungu galaxy s7 też jest nie wymienna, ale na allegro są dostępne baterie do s7. A np. do redmi note 4 niema.

No i czzym się różni note 4 od note 4X?

Edytowane przez kivoPL
  • 0
Opublikowano
15 minut temu, kivoPL napisał:

Ale z tego co wiem to w redmi note 4 jest MediaTek Helio a nie SnapDragon.. poza tym... no nwm. Czym te modele się różnią ? No i.. Note 4 chyba jest rzadszy co powoduje mniejszą ilość akcesoriów do tego telefonu, tak ? W końcu nie telefon nie doczekał się nawet swojej zakładki na allegro. Tutaj też jest wersja b20/bez b20 ? czy niema takich problemów.. no i skoro to jest nowsza wersja to dlaczego jest tańsza/w podobnej cenie co poprzednik ?

Zastanawia mnie np. wymiana baterii w telefonach siajomi. no bo np. w jakimś tam samsungu galaxy s7 też jest nie wymienna, ale na allegro są dostępne baterie do s7. A np. do redmi note 4 niema.

No i czzym się różni note 4 od note 4X?

Note 4 to mediatek
Note 4x o ktorym piszemy to snapdragon 625

Co do wymiennych baterii, trzeba by zobaczyc jakes YT z rozbierania telefonu, czesto niby jest nierozbieralny, a w praktyce plecki sa tylko na zaczepach.

• 0
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, PurpleHaze napisał:

Note 4 to mediatek
Note 4x o ktorym piszemy to snapdragon 625

Co do wymiennych baterii, trzeba by zobaczyc jakes YT z rozbierania telefonu, czesto niby jest nierozbieralny, a w praktyce plecki sa tylko na zaczepach.

Okej, już znalazłem ten właściwy model ze SD 625.. Co do rozbierania telefonu to wiem, chodzi mi o to, że na allegro takich baterii niema do kupienia. Jak wygląda czas pracy na baterii ? Dużo osób piszę, że bateria trzyma bardzo słabo. 

Np. tutaj 4x osiąga dużo gorsze wyniki niż note 3 pro.

Edytowane przez kivoPL
  • 0
Opublikowano
I jak ma się sprawa akcesoriów ? 4x na rynku jest od miesiąca.. Akcesoria ze zwykłej "czwórki" będą pasować do 4x ?

Z tego co się dowiedziałem to akcesoria nie będą pasować ponieważ model z b20 jest minimalnie większy.

Wysłane z mojego E2003 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

O boże... znowu sytuacja zatacza koło... z tego co patrzyłem różni się to tylko grubością o 0,1 mm, to będzie miało aż takie znaczenie ?

4x 151,00 x 76,00 x 8,45 mm

4   151,00 x 76,00 x 8,35 mm

No dobra.. jestem przekonany do kupna tej 4X ze SD.

Ostatnie pytania.

Akcesoria 4 będą pasować do 4x ? (grubość telefonu różni się o 0,1 MM)

Na allegro nie znalazłem jeszcze 4X z b20.

• 0
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, kivoPL napisał:

O boże... znowu sytuacja zatacza koło... z tego co patrzyłem różni się to tylko grubością o 0,1 mm, to będzie miało aż takie znaczenie ?
4x 151,00 x 76,00 x 8,45 mm
4   151,00 x 76,00 x 8,35 mm
No dobra.. jestem przekonany do kupna tej 4X ze SD.

Ostatnie pytania.
Akcesoria 4 będą pasować do 4x ? (grubość telefonu różni się o 0,1 MM)
Na allegro nie znalazłem jeszcze 4X z b20.

Moze zapytaj w dziale o rn4x? Tam sa wlasciciele i pewnie juz kupowali jakies pierdoly do niego.

https://miuipolska.pl/forum/forum/296-akcesoria/

Edytowane przez PurpleHaze
  • 0
Opublikowano
9 godzin temu, PurpleHaze napisał:

Moze zapytaj w dziale o rn4x? Tam sa wlasciciele i pewnie juz kupowali jakies pierdoly do niego.

https://miuipolska.pl/forum/forum/296-akcesoria/

Napisałem do pewnego sprzedawcy na allegro, chyba najpopularniejszego na allegro żeby mi doradził. 

On natomiast doradził mi, żeby kupić Note 4 z MediaTek. Parę wiadomości z nim wymieniłem no i on doradza "Nołta" 4. W benchmarkach MediaTek bije na głowę snapDragona, ale 4X robi lepsze zdj i w speed testach na youtubie deklasuje zwykłą "Czwórkę"

Co wy byście wybrali ? Bo ja już sam nie wiem co mam robić..

Albo note 4, albo note 4X ewentualnie z czego już raczej zrezygnowałem to note 3 Pro, Wszystkie modele oczywiście w 3/32... Co nadal mnie dziwi i z podziwu nie wyjdę że RN3Pro dalej góruje i w speed testach 2 "Nołty" się chowają,

• 0
Opublikowano
10 godzin temu, kivoPL napisał:

Napisałem do pewnego sprzedawcy na allegro, chyba najpopularniejszego na allegro żeby mi doradził. 

On natomiast doradził mi, żeby kupić Note 4 z MediaTek. Parę wiadomości z nim wymieniłem no i on doradza "Nołta" 4. W benchmarkach MediaTek bije na głowę snapDragona, ale 4X robi lepsze zdj i w speed testach na youtubie deklasuje zwykłą "Czwórkę"

Co wy byście wybrali ? Bo ja już sam nie wiem co mam robić..

Albo note 4, albo note 4X ewentualnie z czego już raczej zrezygnowałem to note 3 Pro, Wszystkie modele oczywiście w 3/32... Co nadal mnie dziwi i z podziwu nie wyjdę że RN3Pro dalej góruje i w speed testach 2 "Nołty" się chowają,

Do porownania proponuje kimovil.com albo gsmarena.com zwlaszcza ten drugi pozwala porownywac "flaki" zdjecia i ogolnie cala reszte. Poza tym u nich na stronie znajdziesz recenzje tych modeli, gdzie masz pokazane fotki, filmiki itd... dosc dobra baza wiedzy.

Ja zbytnio nie ufam procesorom MTK, fakt ze tylko i wylacznie po failach w redmi note 2, a ponoc mtk jest juz lepszy sprawniejszy nauczyl sie na wlasnych bledach. Ale jesli ja mialbym kupowac, sklanialbym sie do SD. Tylko tu uwaga, ja nie jestem power userem ktory musi miec najnowsze gry, a otwieranie o 0,5s szybsze opery i zakladek nie robi na mnie wrazenia. Bardziej zalezy mi na wsparciu od xiaomi i czasie pracy na baterii, no aparatem tez nie pogardze, bo czasem u cioci na imieninach trzeba pertolnac fotke, jak sie wujek uchlal w trupa %-)

Prawda taka, ze czego nie kupisz bedziesz zadowolony, bo i tak nie porownasz bezposrednio obu modeli ze soba :) (no chyba ze trafisz znajomego ktory ma ten drugi telefon). A stosunek cena jakosc u xiaomi robi swoje. 
Jedna uwaga, jesli ci sie nie spieszy, a kierowalbys sie ku note 4x, nie wiem czy nie poczekalbym na wersje 4/64GB ktora ponoc niedlugo ma sie pojawic. Ale to takie moje luzne dywagacje. 

• 0
Opublikowano
9 godzin temu, PurpleHaze napisał:

Do porownania proponuje kimovil.com albo gsmarena.com zwlaszcza ten drugi pozwala porownywac "flaki" zdjecia i ogolnie cala reszte. Poza tym u nich na stronie znajdziesz recenzje tych modeli, gdzie masz pokazane fotki, filmiki itd... dosc dobra baza wiedzy.

Ja zbytnio nie ufam procesorom MTK, fakt ze tylko i wylacznie po failach w redmi note 2, a ponoc mtk jest juz lepszy sprawniejszy nauczyl sie na wlasnych bledach. Ale jesli ja mialbym kupowac, sklanialbym sie do SD. Tylko tu uwaga, ja nie jestem power userem ktory musi miec najnowsze gry, a otwieranie o 0,5s szybsze opery i zakladek nie robi na mnie wrazenia. Bardziej zalezy mi na wsparciu od xiaomi i czasie pracy na baterii, no aparatem tez nie pogardze, bo czasem u cioci na imieninach trzeba pertolnac fotke, jak sie wujek uchlal w trupa %-)

Prawda taka, ze czego nie kupisz bedziesz zadowolony, bo i tak nie porownasz bezposrednio obu modeli ze soba :) (no chyba ze trafisz znajomego ktory ma ten drugi telefon). A stosunek cena jakosc u xiaomi robi swoje. 
Jedna uwaga, jesli ci sie nie spieszy, a kierowalbys sie ku note 4x, nie wiem czy nie poczekalbym na wersje 4/64GB ktora ponoc niedlugo ma sie pojawic. Ale to takie moje luzne dywagacje. 

Co do wersji 4/64 pewnie i tak bym jej nie kupił, już zwykła "czwórka" w 64 gb kosztuje 1100 zł, podejrzewam że 4X kosztowała by co najmniej 1300 zł.

Ja w tym momencie chyba jestem przekonany do zwykłej "czwórki" przemawia do mnie przede wszystkim ilość dostępnych akcesoriów oraz części takich jak wyświetlacze, baterie, obudowa itp. Co do działania szybkości telefonu to już sam nwm, na niektórych testach na youtube ten telefon jest szybszy, na niektórych 4X.. sam już nie wiem.

Na tej gmsarenie chyba złe dane mają, bo po wybraniu 2 modeli wyświetlają się te same dane http://screenshot.sh/mMFvgEdgF61F6

• 0
Opublikowano

Test testowi nie równy. Xiaomi wydaje Romy co tydzień, więc wyniki co tydzień byłyby pewnie rozne.
Czemu nie kupisz w Chinach? Parę stówek do przodu

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano

A co do wsparcia od xiaomi, oba modele je posiadają ? xd bo chyba nie zbyt zrozumiałem o co ci chodzi ;d

1 minutę temu, tpawel napisał:

Test testowi nie równy. Xiaomi wydaje Romy co tydzień, więc wyniki co tydzień byłyby pewnie rozne.
Czemu nie kupisz w Chinach? Parę stówek do przodu

Redmi PRO by TT

A Vat ? z vatem cena tutaj a cena tam pewnie była by podobna. poza tym, brak gwarancji w sumie i kontakt z chinolami to dla mnie katorga, wolę dołożyć te 200 zł i mieć trochę łatwiej.

Tak w sumie brałbym 4X tylko.. brak wszelkich akcesoriów i części.. :C

• 0
Opublikowano

Chodziło mi o to że nie wiesz na jakim Romie ktoś robił test, a jeśli się co tydzień wersje zmieniają to jednak jest szansa że testowane egzemplarze nie mają takich samych. 4x kupi w Chinach z wysyłką DHL za jakieś 700zl, nawet jak się trafi VAT od całości a nie z deklaracji na paczce to i tak wychodzi sporo taniej. Ale jeśli 2 stówki Ci wiszą to ja nie wnikam ;)
Ja wolę kupić w Chinach tanio i za parę miesięcy sprzedać nie tracąc i kupić następny. Kupując w PL masz na starcie w plecy

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano
a co sądzicie na ten temat ? 
 Redmi 4 Pro nie byłby lepszy ?

Ja używam r4prime i nie narzekam;)
Wszystko chodzi płynnie

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Ja już nwm nic.. Chyba zrezygnuje z tej "Zabawy" i kupie jakiegoś samunga czy huaweia.. który może nie będzie warty swojej ceny ale przynajmniej unikne tyle problemów i zabawy...

Jestem gotowy do kupna note 4, to okazuje się, że niema już wsparcia od xiaomi i nie ma androida 7, gdzie na 4X już jest... Zdecydowałem się na 4x, okazuje się, że jest problem z akcesoriami, wszystkie szkła hartowane są do d*py, nie zakrywają całego ekranu, a jak są takie że zakrywają cały przód to odstają i są drogie.. Pozostaje chyba tylko RN3Pro.. przynajmniej jego może włożę w etui i szkło i nie będzie z nim problemów.. co sądzicie ?.

• 0
Opublikowano
44 minuty temu, kivoPL napisał:

Ja już nwm nic.. Chyba zrezygnuje z tej "Zabawy" i kupie jakiegoś samunga czy huaweia.. który może nie będzie warty swojej ceny ale przynajmniej unikne tyle problemów i zabawy...

Jestem gotowy do kupna note 4, to okazuje się, że niema już wsparcia od xiaomi i nie ma androida 7, gdzie na 4X już jest... Zdecydowałem się na 4x, okazuje się, że jest problem z akcesoriami, wszystkie szkła hartowane są do d*py, nie zakrywają całego ekranu, a jak są takie że zakrywają cały przód to odstają i są drogie.. Pozostaje chyba tylko RN3Pro.. przynajmniej jego może włożę w etui i szkło i nie będzie z nim problemów.. co sądzicie ?.

Ale ty sie motasz, matko boska, to przypomina cierpienia mlodego wertera spod znaku xiaomi. 

Wszystkie (wiekszosc?) nowe telefony xiaomi maja ekran zakrzywiony 2.5D i musisz szukac szkiel ktore sa dostosowane do takich ekranow. Sorry skoro masz zakrzywiony ekran to jak chcesz go zalepic? Sa szkla do tego odpowiednie, z reszta ktos sie w temacie o r4p chwalil takim szklem, ale bedzie odpowiednio drozsze.
Tu masz przyklad co prawda na iphona ale nie chcialo mi sie szukac: http://www.fomax-tech.com/3D-Curved-Edge-Tempered-Glass-For-iPhone-6S-Plus-87.html
Z drugiej strony przeciez inni producenci tez maja takie ekrany i tez bedzie z tym problem.

Chcesz kupic telefon i jego wybor uzalezniasz od szkla... to tak srednio bym powiedzial. No ale coz.

• 0
Opublikowano

Android w miui to tylko baza. Nie ważna jest aktualizacja do 7.0 bo nic nie daje. Ważna jest aktualizacja do miui 9, a tą dostanie

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano
5 minut temu, PurpleHaze napisał:

Ale ty sie motasz, matko boska, to przypomina cierpienia mlodego wertera spod znaku xiaomi. 

Wszystkie (wiekszosc?) nowe telefony xiaomi maja ekran zakrzywiony 2.5D i musisz szukac szkiel ktore sa dostosowane do takich ekranow. Sorry skoro masz zakrzywiony ekran to jak chcesz go zalepic? Sa szkla do tego odpowiednie, z reszta ktos sie w temacie o r4p chwalil takim szklem, ale bedzie odpowiednio drozsze.
Tu masz przyklad co prawda na iphona ale nie chcialo mi sie szukac: http://www.fomax-tech.com/3D-Curved-Edge-Tempered-Glass-For-iPhone-6S-Plus-87.html
Z drugiej strony przeciez inni producenci tez maja takie ekrany i tez bedzie z tym problem.

Chcesz kupic telefon i jego wybor uzalezniasz od szkla... to tak srednio bym powiedzial. No ale coz.

Wiem, że są takie szkła,  bo sam o nich napisałem..

Nie o to chodzi.. już kij z tym szkłem.. Chodzi mi głównie o wybór tego modelu.. ty doradzasz mi 4X, sprzedawca 4, a Pirzu z którym pisałem mówił mi, że bez sensu i najlepiej kupić RN3Pro

1 minutę temu, tpawel napisał:

Android w miui to tylko baza. Nie ważna jest aktualizacja do 7.0 bo nic nie daje. Ważna jest aktualizacja do miui 9, a tą dostanie

Redmi PRO by TT

Niby tak, ale podejrzewam, że aktualizację będą dłużej "wychodzić" na 4X niż na zwykłą "czwórkę"

• 0
Opublikowano

Wybór jest prosty: wydajnosc-note 4 mtk
Bateria-note 4x.
Wybierz na czym Ci bardziej zależy.
O akcesoria się nie martw, zaraz będzie dużo, 4x jest już dostępny oficjalnie w PL( jako note 4)

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano
5 minut temu, tpawel napisał:

Wybór jest prosty: wydajnosc-note 4 mtk
Bateria-note 4x.
Wybierz na czym Ci bardziej zależy.
O akcesoria się nie martw, zaraz będzie dużo, 4x jest już dostępny oficjalnie w PL( jako note 4)

Redmi PRO by TT

Zależy mi i na tym i na tym. Duża różnica jest w długości trzymania na baterii ? W wydajności też jest duża różnica? Zależy mi na tym żeby telefon wytrzymał od 7 do 22-23.

Ekranu jakoś super długo nie mam włączonego bo już odzwyczaiłem się od bawienia się telefonem.. Obecnie posiadam Lumie-Proszę tego nie komentować xD

• 0
Opublikowano

4x będzie trzymał z połowę dluzej,ale zwykla 4 tez spokojnie Ci do końca dnia wytrzyma. W wydajności na codzien różnicy nie ma praktycznie. W wymagających grach będzie ją widać dopiero

Redmi PRO by TT

• 0
Opublikowano
3 minuty temu, tpawel napisał:

Pytanie z tych: który kolor będzie dla mnie lepszy ;)

Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka

A ty który byś wybrał ? Skoro nie duża różnica w wydajności a taka duża różnica w baterii której i tak nie wykorzystam bo tel. będę ładował codziennie, ale może być przypadek że się przyda.. Cena taka sama.. w sumie wybrałbym snapdragona ale znowu boli mnie brak akcesoriów..

Chyba jednak wole mieć coś bardziej i częściej spotykanego bo łatwiej jest rozwiązać jakiś problem, więcej osób go ma itp. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...