Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wersja MIUI i posiadany smartfon:
Mi3, MIUI 4.4.18
Opis znalezionego błędu / problemu:
Sytuacja wygląda tak:

Miałem ustawioną fotkę do kontaktu poprzez stronę gmail. Telefon poprawnie zsynchronizował wszystko i było ok.

Wczoraj zapragnąłem zmienić zdjęcie kontaktu i uczyniłem to z poziomu telefonu (kontakty->edycja->zdjęcie z galerii). Nadal wszystko dobrze.

Później stwierdziłem jednak, że zmienię zdjęcie na jeszcze inne ale tym razem już poprzez tronę gmail. Usunąłem fotkę dla kontaktu z poziomu telefonu, dodałem nową na stronie gmaila. Efekt jest taki, że aplikacja telefonu pokazuje poprawnie nowe zdjęcie, natomiast aplikacja do sms nie pokazuje już żadnego.

Ktoś się spotkał z czymś takim ? Można w jakiś sposób wymusić odświeżenie fotki kontaktu dla aplikacji sms ?

Jeszcze jedno. Przynajmniej u mnie próba zmiany zdjęcia kontaktu na podstawie zdjęcia z galerii w 50% kończy się FC.

Edytowane przez zmylna
Opublikowano

Cześć Lalo.

Chodzi o to, że nic nie pokazuje. Tylko napis ładną czcionką na domyślnej ikonce.

Czyli tak jakbyś usunął zdjęcie dla kontaktu.

Opublikowano

Wszystko się wyjaśniło. Viber domyślnie synchronizuje swoje kontakty z kontaktami telefonu. W tym momencie pojawiły się dwie pozycje tego samego kontaktu ale jedna bez zdjęcia (ta Vibera). Jak przychodził sms to przywiązywany był do tego konta, które utworzył Viber i które nie miało zdjęcia :]

Temat do zamknięcia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...