ecomo Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Witam.Po wgraniu MIUI Polska przestała działać karta sim w drugim slocie. Zmieniałem karty, są sprawne. Jeśli włożę sim tylko do drugiego slotu to wtedy działa. Jeśli są dwie karty to druga nie działa. Jeśli włączę przesył danych na karcie 2 (obie karty w slotach) i wyłączę na chwilę programowo kartę pierwszą to po ponownym włączeniu pierwszej karty obie działają prawidłowo. Sprawdzałem kilka wersji i zawsze dzieje sie to samo. Jedynie na chińskim, stabilnym romie wszystko działa jak należy. Telefon kupiłem od Goldway'a z jakimś śmieciowym softem, który jednak działał prawidłowo. Czy ktoś z Was miał podobny problem?
reev Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 U mnie podobnie problem z prawidłową obsługą SIM. Oczywiście tylko na MIUI Polska. Jak wywalę kartę SD i sima włożę w sim2 to od ręki mam 4g. W sim1 każda karta działa tylko na edge. Póki co muszę zrezygnować z karty SD, bo Edge to w ogóle nie da się praktycznie z internetu korzystać. Kombinowanie z dwoma kartami sim, też nie daje możliwości uruchomienia czegoś więcej niż Edge na sim1. Problem poważny i widzę, że dotyka więcej osób.
mrosi Opublikowano 22 Marca 2017 Opublikowano 22 Marca 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi