tollo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 rozpoznawanie mowy (mikrofon) w przeglądarce google działa, klawiatura google wyświetla ( spod klawisza kropki) ikonkę mikrofonu i ustawień, program Voice Search z Play zainstalowany...ale w klawiaturze ikonka mikrofonu niczego nie aktywuje. Napiszcie proszę, czego nie zrobiłem, by zamieniać gadanie na literki ?
Numb Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Nie wiem czy to pomoże ale spróbuj wgrać Google Now.
tollo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Dzięki, DrDee. A moge zapytać, jak natywnie w RedR. z MIUI jest to rozwiązane ? Uruchamiasz np .w notatniku rozpoznawanie mowy z klawiatury, "mikrofonem" ? Jaki program przetwarza mowę na literki ? Widzę juz kilka wątków dot. podobnego problemu (bez odpowiedzi) - mam nadzieję, że to niedoskonałość użytkowników a nie wstydliwe wpadki RedR.
jordan87 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Swype obsługuje też mowe na tekst. A z tego co się orientuje to przy klawiaturze googla nie ma obsługi polskiego i dlatego nie działa.
Renegade Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Było o tym tutaj: http://miuipolska.pl/forum/topic/2220-pisane-g%C5%82osowe-google/
tollo Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzięki Jordan78, cenna wskazówka. Jeśli ustawić język telefonu na angielski, to wszystko działa doskonale, domyślnie i intuicyjnie. Ale...wrociłem do ojczystego...i o dziwo..klawiatura google się zmodyfikowała (klawisz mikrofonu widoczny obok spacji) i roszpoznawanie mowy działa ! Magic ? WTF raczej ? Teraz jest w ustawieniach: język - polski Domyślna (klawiatura) polski-klawiatura google, język wprowadzania-polski. Ale było TAK SAMO wcześniej, mam zrzuty. Pomógł wyjazd na angielski i z powrotem. Albo... Admin sugeruje zastosowanie Google Now, ale czy to troszke tak jak kupić browar by napić sie piwa ? Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez tollo
kleryk88 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 ja tam korzystam se swiftkey i tam wszystko ładnie działa
Rekomendowane odpowiedzi