Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

rozpoznawanie mowy (mikrofon) w  przeglądarce google działa, klawiatura google wyświetla ( spod klawisza kropki) ikonkę mikrofonu i ustawień, program Voice Search  z Play zainstalowany...ale w klawiaturze ikonka mikrofonu niczego nie aktywuje. Napiszcie proszę, czego nie zrobiłem, by zamieniać gadanie na literki ?

Opublikowano

Dzięki, DrDee. A moge zapytać, jak natywnie w RedR. z MIUI jest to rozwiązane ? Uruchamiasz np .w notatniku rozpoznawanie mowy z klawiatury, "mikrofonem" ? Jaki program przetwarza mowę na literki ? Widzę juz kilka wątków dot. podobnego problemu (bez odpowiedzi) - mam nadzieję, że to niedoskonałość użytkowników a  nie wstydliwe wpadki RedR.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Jordan78, cenna wskazówka. Jeśli ustawić język telefonu na angielski, to wszystko działa doskonale, domyślnie i intuicyjnie. Ale...wrociłem do ojczystego...i o dziwo..klawiatura google się zmodyfikowała (klawisz mikrofonu widoczny obok spacji) i roszpoznawanie mowy działa ! Magic ? WTF raczej ?
Teraz jest w ustawieniach: język - polski    Domyślna (klawiatura) polski-klawiatura google, język wprowadzania-polski. Ale było TAK SAMO wcześniej, mam zrzuty. Pomógł wyjazd na angielski i z powrotem. Albo...
Admin sugeruje zastosowanie Google Now, ale czy to troszke tak jak kupić browar by napić sie piwa ?

Edytowane przez tollo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...