Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam .

Mam od trzech dni problem z ładowaniem baterii. Telefon Xiaomi Rdemi Note3 SE Kate  Przedstawię mój problem i próby jego rozwiązania od początku.

Trzy dni temu zauważyłem, że w ciągu nocy stan naładowania bardzo spadł. Po podłączeniu do ładowarki spadał nadal.spróbowałem restart telefonu i pierwszy problem - nie zadziałało powtórne załączenie (migała tylko czerwona dioda) , zadziałało włączenie przez  power. Telefon był na rom developer z 2 marca. postanowiłem zmienić na stable  V8.1.3.0.MHRMIDI (MIUI8) .Flash poprzez uaktualnienie z karty SD plik zip . Zmiana dokonana a ładowania brak w międzyczasie bateria spadła poniżej 20% i na noc zostawiłem telefon pod ładowarką - naładował do 32 % przez 10 godzin. Próbowałem ładować na wyłączonym telefonie , niestety nie  pokazała się ikona ładowania baterii i po podłączeniu ładowarki miga czerwona dioda. W dniu dzisiejszym spróbowałem zmiany ROM z poradnika od Snajpera Poradnik-podstawowe informacje, instrukcje obsługi, Miflash Xiaomi Redmi note 3 pro(international,Kate)  z pkt 6- serdeczne dzięki. Rom przez miflash (fasboot i edl). Wszystko poszło ok-bateria nadal nie ładuje. Apka ampere pokazuje max. przez chwilę 900 mA i po kilku sekundach spada nawet do 70-50 mA.

Proszę o poradę co może być powodem nie ładowania baterii i co z tym fantem robić. Telefon a BangGoog  (już raz wysyłałem na gwarancję- Rom symfiu i potem cegła odesłałem odczekałem i dostałem telefon z oryginalnym rom global do tego czasu było wszystko OK

Jeszcze zapomniałem ładowarka w porządku sprawdzałem ładowanie innego telefonu i sprawdzałem na ładowarce Samsunga od tabletu Nexus też 2 A

Edytowane przez elbi57
uzupełnienie
Opublikowano

Miałem taki sam problem z Meizu MX4, oddałem go na reklamację z tytułu rękojmi i telefon już do mnie nie wrócił, w ramach wymiany towaru wziąłem Kaśke. W telefonie padło sterowanie ładowaniem na płycie głównej.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...