Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Mój telefon to: Mi5 PRO 128GB (z Ibuygou) - wersja romu MIUI 8.3 by xiaomi.eu 7.2.23

Mam od pewnego czasu problem z jasnością ekranu. Podejrzewam, że coś jest nie tak z czujnikiem oświetlenia. Bo często po ciemku lub przy samym tylko włączonym telewizorze w pokoju, jasność ekranu telefonu jest na tak niskim poziomie, że słabo nieraz widać. Utrudnia to trochę korzystanie z telefonu. Do tej pory wszystko było oki. Do tej pory zawsze miałem w ustawieniach jak na zrzucie "Ustawienia jasności ekranu" Wszedłem w panel Diagnostyki i zrobiłem zrzuty dla kilku wariantów.

1. W panelu Diagnostyka  - 12. Dioda LED klikałem Jasność LCD - Min - LCD Minimum 

2. W panelu Diagnostyka  - 12. Dioda LED klikałem Jasność LCD - Max - LCD Maximum

3. Zablokowałem telefon i ponownie go odblokowałem - Po odblokowaniu nr 1

3. Zablokowałem telefon i ponownie go odblokowałem ale telefon przestawiłem w inne miejsce - Po odblokowaniu nr 2

Proszę niech ktoś oceni czy z czujnikiem światła jest oki. A może ustawienia jasności powinienem inaczej ustawić. Nieraz ustawiam w menu Poziom jasności  suwak na około 30% ale opcja Automatyczna zostaje włączona. Dodam tylko, że po ponownym uruchomianiu telefonu suwak wraca na minimum.

Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam

Edytowane przez hultaj87
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...