Skocz do zawartości

Xiaomi Redmi Note 3 Pro- zmiana romu na polski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, kupiłem używane Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Sprzedający powiedział, że bootloader jest odblokowany jednak nie jestem w 100% pewien a nie wiem jak to sprawdzić. Prioytetem dla mnie jest wgranie polskiego romu. Wiem, że tutaj  jest poradnik jak to zrobić, ale ja nie do końca wiem jaką mam wersję romu, w ustawieniach piszę, że jest to MiUi 8.1.2.0 MHOCNDI... czy to jest " MiUi Global wersja stabilna" wspomniana w tutorialu wyżej? CPU Hexa Core Max 1.8Ghz, czy to Snapdragon 650 itd. Czy mogę wgrać rom z tej instrukcji do mojego telefonu? Boję się czy to nie jest jakaś podróbka, czy nie zrobię jakiegoś downgrade albo jeszcze czegoś innego. Proszę o poradę. Jak sprawdzić czy bootloader jest odblokowany? Czy śmiało mogę wgrywać rom MiUi polska do konkretnie mojego modelu? Czy nie mam jakiegoś podrabianego syfromu? Jakie jest ryzyko uwalenia telefonu? Co jeszcze powinienem wiedzieć? Gdzie znajdę najlepszy poradnik jak zrootować później telefon i jakie jest z kolei przy tym ryzyko. Proszę o pomoc, poniżej zamieszczam screeny.

Screenshot_2017-02-19-16-10-00-691_com.android.settings.png

Screenshot_2017-02-19-16-10-08-553_com.android.settings.png

Edytowane przez Pawel2000
Opublikowano
4 godziny temu, Pawel2000 napisał:

Witam, kupiłem używane Xiaomi Redmi Note 3 Pro. Sprzedający powiedział, że bootloader jest odblokowany jednak nie jestem w 100% pewien a nie wiem jak to sprawdzić. Prioytetem dla mnie jest wgranie polskiego romu. Wiem, że tutaj  jest poradnik jak to zrobić, ale ja nie do końca wiem jaką mam wersję romu, w ustawieniach piszę, że jest to MiUi 8.1.2.0 MHOCNDI... czy to jest " MiUi Global wersja stabilna" wspomniana w tutorialu wyżej? CPU Hexa Core Max 1.8Ghz, czy to Snapdragon 650 itd. Czy mogę wgrać rom z tej instrukcji do mojego telefonu? Boję się czy to nie jest jakaś podróbka, czy nie zrobię jakiegoś downgrade albo jeszcze czegoś innego. Proszę o poradę. Jak sprawdzić czy bootloader jest odblokowany? Czy śmiało mogę wgrywać rom MiUi polska do konkretnie mojego modelu? Czy nie mam jakiegoś podrabianego syfromu? Jakie jest ryzyko uwalenia telefonu? Co jeszcze powinienem wiedzieć? Gdzie znajdę najlepszy poradnik jak zrootować później telefon i jakie jest z kolei przy tym ryzyko. Proszę o pomoc, poniżej zamieszczam screeny.

Powiec powiedz jaki masz model na naklejce z tyłu telefonu lub pobierz aide64 wyskoczy ci jaki masz model i nawet informacja o bootloader czy odblokowany

bootloader czy odblokowany sprawdzisz też w opcjach programistycznych

Ustawienia-informacje o telefonie 

Klikasz na miui version (albo w kernel version nie pamiętam już) tak żeby odblokować opcję programistyczne

Potem ci w ustawieniach się pokażą wchodzisz szukasz mi unlock status powinno być unlock

I masz jakiś syfmiui 

Opublikowano

Urządzenie jest chyba jednak zablokowane, sprzedający zapewniał, że odblokował bootloader za zgodą Xiaomi...

Od czego więc teraz powinienem zacząć, jak odblokować telefon?

Screenshot_2017-02-19-18-29-29-144_com.android.settings.png

Screenshot_2017-02-19-18-24-24-013_com.finalwire.aida64.png

Screenshot_2017-02-19-18-24-30-132_com.finalwire.aida64.png

Opublikowano (edytowane)

1 wygraj mifleshem(funkcja clean all) oficjalny soft xiaomi global stable ma polski język z tego poradnika punkt 6 tylko że masz inną wersję więc pobierasz redmi note 3 qualcomm last global stable 

Tam też w poradniku jest link do prośby o odblokowanie do xiaomi

Edytowane przez Snajper
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Snajper napisał:

1 wygraj mifleshem(funkcja clean all) oficjalny soft xiaomi global stable ma polski język z tego poradnika punkt 6 tylko że masz inną wersję więc pobierasz redmi note 3 qualcomm last global stable 

Tam też w poradniku jest link do prośby o odblokowanie do xiaomi

Ok, wielkie dzięki jutro będę działał, czyli mam wgrać ten Global, a później odblowować bootloader i ewentualnie zmienić rom na EU?

Zależy mi głównie na tym aby aplikacje były po polsku.

Poniżej fota naklejki.

IMG_20170219_184617784.jpg

Opublikowano
2 godziny temu, Pawel2000 napisał:

Ok, wielkie dzięki jutro będę działał, czyli mam wgrać ten Global, a później odblowować bootloader i ewentualnie zmienić rom na EU?

Poniżej fota naklejki.

Tak dokładnie też możesz się zastanowić który wybrać bo są dwa global stable (1-2 miesiące aktualizacja akurat chyba jutro jest) global developer (co tydzień aktualizacja może mieć błędy ale nie raz jest stabiliniejsza os stable)

Później jak dostaniesz zgodę na odblokowanie to możesz wgrać miuipolska narazie zmień te dziwny soft

Dokładnie tak jak pisałem pobierasz redmi note 3 qualcomm last global (bo poradnik jest do redmi note 3 special edition)

Opublikowano (edytowane)

Ok, wielkie dzięki za pomoc. Wgrałem Global Dev i wszystko działa bardzo dobrze, tłumaczenie na polski bezbłędne. Nie wiem czy w ogóle warto ryzykować i wgrywać EU czy MiUi Polska i odblokowywać bootloader?

Ps. można zrootować telefon bez odblokowanego bootloadera?

Czy może być tak, że poprzedni właściciel miał w jakiś sposób przypisany telefon do konta Xiaomi i teraz ja na nowym koncie nie będę mógł odblokować urządzenia?

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Pawel2000 napisał:

Ok, wielkie dzięki za pomoc. Wgrałem Global Dev i wszystko działa bardzo dobrze, tłumaczenie na polski bezbłędne. Nie wiem czy w ogóle warto ryzykować i wgrywać EU czy MiUi Polska i odblokowywać bootloader?

Ps. można zrootować telefon bez odblokowanego bootloadera?

Czy może być tak, że poprzedni właściciel miał w jakiś sposób przypisany telefon do konta Xiaomi i teraz ja na nowym koncie nie będę mógł odblokować urządzenia?

Zgodę dostajesz na konto nie na telefon więc nie będzie problemu.

Nie baw się metodę bez odblowania bootloadera roota poprostu tylko sobię możesz kłopotu narobić.

Odblokuj oficjalnie bootloader i dopiero wygraj roota

A z miuipolska to jak chcesz jak ci dobrze telefon na global dev działa to po co.

To według uznania każdy wgrywa co chcę i jak mu tel na tym działa a to różnie bywa normy nie ma.

Jeszcze sprawdź to o bootloader może jednak jest odblokowany

Edytowane przez Snajper
  • 1 rok później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...