Skocz do zawartości

duży problem z usługami google - Redmi Note 3 Mtk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Jestem od dość dawna użytkownikiem Xiaomi i do tej pory udawały mi się wszystkie modyfikacje które robiłem na telefonie, włącznie z odblokowaniem i rootowaniem. Na bieżąco aktualizuje Miui, nigdy nie miałem problemów z softem, aż do teraz....

Wczoraj zachciało mi się pogrzebać trochę głębiej, pomyslałem więc sobie że odinstaluję mapy google wraz z samą wyszukiwarką oraz na moje nieszczęście - usługi Google. Stwierdziłem że używam Waze, a do szukania DuckDuckGo i to w zupełności mi wystarczy więc może wyłączenie samych usług nic złego nie spowoduje. Tym bardziej że kontakty, smsy, zdjęcia (kopie) mam zachowane w chmurze Xiaomi.

Pomyślałem że dodatkowo odciąży mi to baterie.....jak pomyślałem tak zrobiłem, zainstalowałem sobie Root App Deleter i wyłączyłem usługi w tym programie, i się zaczęło....

Waze, dialer, smsy, DuckDuckGo i wiele innych aplikacji przestało działać.

Odinstalowałem więc aplikację Root App Deleter i po wejściu do recovery zrobiłem pełne czyszczenie (bez danych w telefonie) z myślą że poukładam sobie wszystko jeszcze raz, niestety to nie zadziałało...

Proszę więc o pomoc gdyż na chwilę obecną praktycznie nie mogę korzystać z telefonu. Nie mam również sklepu Play, dodam także iż próbowałem zainstalować sklep oraz usługi poprzez aplikację Aptoide, lecz nic to nie dało....

Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź, tylko dla mnie to trochę zbyt skomplikowane, ściągnąłem sobie sp flash tools, program pyta o plik scatter (ni mom pojęcia co to).... nie ma łatwiejszego sposobu, np. przywrócić telefonu do stanu fabrycznego nawet kosztem danych? (zrobiłem oczywiście buckup).

Opublikowano

Piszesz ze masz odblokowany i aktualizujesz na bieżąco to wrzuć najnowszy rom w recovery  wipe,data,system.

I będziesz miał wszystko sprawne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...