robiq Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Dostałem zgodę na odblokowanie bootloadera, co też udało się zrobić bez większego problemu. Dodam, że zgoda wygasa po jakimś czasie. Pierwsza dostałem gdzieś w październiku, z miesiąc temu chciałem odblokować i się nie dało. Dopiero wysłanie ponownej prośby pomogło. Oczywiście była ponowna zgoda.Dalej jechałem wg tutoriala z Miui Polska. Schody zaczęły się po zainstalowaniu Twrp. Podczas flashowania wyskakiwał błąd nr 7. Nie pomogła instalacja innej wersji TWRP. Dodatkowo telefon został na jakiś czas uceglony. Przy próbie uruchomienia systemu wisiało na ekranie MI i tel nie startował. Trochę się przeraziłem, postanowiłem wgrać MI Flashem dev global, ale też był z tym problem, bo wywalało jakiś błąd, że nie można znaleźć pliku bat. Pobrałem mi flash w wersji beta, na początku było to samo, ale w końcu się udało. Bootloader mam ponownie zablokowany, chyba go odblokuje, coby w razie czego 3 raz nie składać prośby. Powiem szczerze, że teraz jednak trochę się boję ponownie próbować. Wcześniej miałem S4 Samsunga i tam bawiłem się w inne Romy, rootowanie, xposed itp. Tu jednak coś mi nie wyszło. Macie jakieś pomysły co zrobiłem nie tak? Wersja softu na pewno dobra (kenzo)Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
harpii Opublikowano 12 Lutego 2017 Opublikowano 12 Lutego 2017 Spróbuj może wg. Poradnika majster pirzu z YouTube, ja tak zrobiłem i 0 problemówWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
mrosi Opublikowano 13 Lutego 2017 Opublikowano 13 Lutego 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi