JMedon Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 witam Kupiłem telefon redmi Note 4 64 GB ze sklepu AZE z ROMem Global 8.0 Stabilna 8.0.4.0 (MBFMIDG). Podczas aktualizacji bialy pasek nie dochodzi nawet do 10% i telefon sie restartuje po czym wyskakuje blad aktualizacji, Po przeczytaniu postów na forach dowiedziałem się ze to jest syfiasty ROM i najlepiej jakbym wgrał ROM MIUIPolska, więc zrobiłem request o zdjęcie bootloadera. Po kilku dniach mam możliwość zdjęcia bootloadera i teraz jak probuje odblokować przez MI Unlock 1.1 to dochodzi do 50% i pokazuje błąd "Couldn't verify device". Po wyczytaniu na forum że powinienem zaktualizowac ROM do wersji China Dev ściągnąłem plik .zip Redmi Note 4 Latest China Developer Version Fastboot File Download lecz podczas uruchamiania na tel aktualizacji pokazuje mi błąd "nie mozna zweryfikować pliku aktualizacji". 1. W jaki sposób najprościej zainstalowac MIUIPolska? 2. Co zrobić żebym mógł wgrać wersję China Dev żebym mógł odblokować bootloadera? Z góry dziekuję Pozdrawiam
matijas2 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 (edytowane) Co do botloadera walczyłem długo z tymi nieszczęsnymi 50% i pomogło odpalenie debugowania i powtarzanie prób kilkadziesiąt razy dopiero wtedy załapał podobno to wina ich serwisu a i oczywiście zaloguj się do konta mi na telefonie. Osobiście nie zmieniałem romu przed tym tylko poszło na Global dev Edytowane 24 Stycznia 2017 przez matijas2
mrosi Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/
mrosi Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi