Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy ktoś z forumowiczów jest biegaczem i używa swojego MI2/S do rejestrowania treningów?

Jestem bardzo ciekawy jak dokładny moduł posiada ten telefon.

Wcześniej posiadałem SGS2 i moduł GPS był tak dokładny, że pokazywał po której stronie ulicy biegnę.

Aktualnie na ZTE V987 trasa jest rejestrowana z błędami - zamiast prostej linii, są krzywe... To chyba największa wada tego telefonu.

Jeżeli nie będzie biegaczy, to czy ktoś byłby na tyle miły i zainstalował Endomondo, odpalił i przeszedł się z 1km z włączonym?

Bardzo mnie zastanawia jego dokładność.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź - tak wiem, że rejestrowana trasa nie jest co 1sek.

Trudno mi ocenić to co wrzuciłeś, najlepiej jakby mi ktoś pokazał mapkę z biegania.

Jednak biorąc pod uwagę trasę zjazdu to wygląda to o wiele lepiej niż u mnie (bardziej jak linia niż ciąg krzywych).

Jakby jeszcze ktoś mógł coś wrzucić to będę wdzięczny.

Opublikowano

Nienawidzę biegać, ale nadrabiam to jeżdżąc sporo na rowerze. Wcześniej miałem Nokie N8 i na niej używałem endomondo. Ale dwie ostatnie wycieczki rowerowe są przejechane z Endomondo na Mi2S.

http://www.endomondo.com/workouts/306078623/4168531

http://www.endomondo.com/workouts/312104370/4168531

Problem z Endomondo na Mi2S mam taki, że wyłącza mi się. Na razie tylko 2x jeździłem i za każdym razem po jakimś czasie niespodziewanie zamknęło mi aplikację.

Nie wiem czemu? Telefon siedział w schowany w torebce na przymocowanej na ramie, wiec nie był w ogóle przeze mnie ruszany.

Czy to jakieś dziwne czyszczenie pamięci i Android czy też MIUI ubija aplikacje?

Wkurzająca sprawa, bo muszę co jakiś czas patrzeć na telefon czy endomondo działa i czy zapisuje kilometry.

Opublikowano

Też mi się czasami wyłączało na MIUI. Widzę że te same cięcia co w ZTE. W takim razie trzeba kupić garmina zamiast wymieniać telefon.

Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja nie widzę większych różnic w działaniu GPSu między poprzednim telefonem a obecnym. Nawet wydaje mi się, że Mi2S szybciej łapie fixa. Ale głębszych testów porównawczych nie robiłem. Dopiero sezon rowerowy rozpocząłem, wiec większą wiedzę będę miał za kilkaset kilometrów.

Problem mam właśnie z wyłączeniem się endomondo i nie wiem czy to wina systemu czy programu. Przy najbliższej okazji, gdy endomondo znowu klęknie, to sprawdzę sport tracker lub coś innego z tego działu. Najwyżej ślad będę ręcznie na stronę endomondo wrzucał.

Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...