moonfall84 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Witam Czy ktoś z forumowiczów jest biegaczem i używa swojego MI2/S do rejestrowania treningów? Jestem bardzo ciekawy jak dokładny moduł posiada ten telefon. Wcześniej posiadałem SGS2 i moduł GPS był tak dokładny, że pokazywał po której stronie ulicy biegnę. Aktualnie na ZTE V987 trasa jest rejestrowana z błędami - zamiast prostej linii, są krzywe... To chyba największa wada tego telefonu. Jeżeli nie będzie biegaczy, to czy ktoś byłby na tyle miły i zainstalował Endomondo, odpalił i przeszedł się z 1km z włączonym? Bardzo mnie zastanawia jego dokładność. Pozdrawiam.
jordan87 Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 Może nie z biegania ale odpalałem endomondo będąc w czechach na nartach. http://www.endomondo.com/workouts/302650456/2941701 Musisz wziąć pod uwagę że endomondo dla oszczędności rejestruje lokalizację co kilka sekund więc linie nie są idealnie płynne. Może da się to zmienić. Nigdy z tym nie kombinowałem. Fixa łapie mi szybko. Nie narzekam na jakość sygnału.
moonfall84 Opublikowano 26 Marca 2014 Autor Opublikowano 26 Marca 2014 Dzięki za odpowiedź - tak wiem, że rejestrowana trasa nie jest co 1sek. Trudno mi ocenić to co wrzuciłeś, najlepiej jakby mi ktoś pokazał mapkę z biegania. Jednak biorąc pod uwagę trasę zjazdu to wygląda to o wiele lepiej niż u mnie (bardziej jak linia niż ciąg krzywych). Jakby jeszcze ktoś mógł coś wrzucić to będę wdzięczny.
Ralph Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Nienawidzę biegać, ale nadrabiam to jeżdżąc sporo na rowerze. Wcześniej miałem Nokie N8 i na niej używałem endomondo. Ale dwie ostatnie wycieczki rowerowe są przejechane z Endomondo na Mi2S. http://www.endomondo.com/workouts/306078623/4168531 http://www.endomondo.com/workouts/312104370/4168531 Problem z Endomondo na Mi2S mam taki, że wyłącza mi się. Na razie tylko 2x jeździłem i za każdym razem po jakimś czasie niespodziewanie zamknęło mi aplikację. Nie wiem czemu? Telefon siedział w schowany w torebce na przymocowanej na ramie, wiec nie był w ogóle przeze mnie ruszany. Czy to jakieś dziwne czyszczenie pamięci i Android czy też MIUI ubija aplikacje? Wkurzająca sprawa, bo muszę co jakiś czas patrzeć na telefon czy endomondo działa i czy zapisuje kilometry.
moonfall84 Opublikowano 27 Marca 2014 Autor Opublikowano 27 Marca 2014 Też mi się czasami wyłączało na MIUI. Widzę że te same cięcia co w ZTE. W takim razie trzeba kupić garmina zamiast wymieniać telefon. Wysłane z mojego ZTE V987 przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Z tego co zauważyłem, to GPS na Mi2S jest lipne.
Ralph Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Ja nie widzę większych różnic w działaniu GPSu między poprzednim telefonem a obecnym. Nawet wydaje mi się, że Mi2S szybciej łapie fixa. Ale głębszych testów porównawczych nie robiłem. Dopiero sezon rowerowy rozpocząłem, wiec większą wiedzę będę miał za kilkaset kilometrów. Problem mam właśnie z wyłączeniem się endomondo i nie wiem czy to wina systemu czy programu. Przy najbliższej okazji, gdy endomondo znowu klęknie, to sprawdzę sport tracker lub coś innego z tego działu. Najwyżej ślad będę ręcznie na stronę endomondo wrzucał. Wysłane z mojego MI 2S przy użyciu Tapatalka
Lalo Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Endomondo działa w porządku u mnie. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka
jordan87 Opublikowano 27 Marca 2014 Opublikowano 27 Marca 2014 Na Mi2S mam trzy długie zapisy narciarskie z endomondo. 5h12minut 6h02minut 4h55minut Żaden nie wyłączył się przed czasem.
Rekomendowane odpowiedzi