Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry.

Mój problem polega na tym, że telefon nie powiadamia mnie dźwiękowo o przychodzących SMS. Wydaje mi się, że problem pojawił się po najnowszej aktualizacji, którą ściągnąłem tydzień temu w piątek lub sobotę (nie pamiętam co dokładnie się aktualizowało, ale chyba interfejs, ważyła ponad 600 mb). Przegrzebałem całe ustawienia, wszystko podgłoszone do maksimum, dźwięk wybrany i nic.

UWAGA! CO CIEKAWE!
Posiadam słuchawkę bluetooth. Przed aktualizacją działało to tak:
- nie podłączona słuchawka - dźwięk dzwonka i sms głośno mnie powiadamiał przez telefon,

- podłączona słuchawka - dźwięk dzwonka i sms powiadamiał jedynie w słuchawce, telefon milczał.

Czyli było tak, jak być powinno. Teraz najlepsze, po aktualizacji:
- nie podłączona słuchawka - dzwonek połączenia działa, sygnał sms cisza,

- podłączona słuchawka - dzwonek połączenia dzwoni i tu,i tu, i to samo jest z sms - gdy mam słuchawkę, to słyszę, że dostałem smsa i "przez telefon", i w słuchawce.

Szukałem rozwiązania w internecie, nawet na tym forum. Nie znalazłem wyjaśnień, natomiast znalazłem całą rzeszę ludzi, posiadaczy Redmi, którzy mają identyczny problem. Dlatego, wydaje mi się, że jest to problem systemowy i proszę administrację forum o jakąś odpowiedź, a nie pozostawienie tematu samopas. Takie ciche zamiatanie problemów pod dywan nigdy nie jest dobrym rozwiązaniem i prędzej, czy później zwróci się przeciwko producentowi/dystrybutorowi.

Z poważaniem,
DM

Edit: No tak! Zapomniałem o najważniejszym. Dane telefonu:

Model telefonu: Redmi 3S 3/32

Android: 6.0.1 MMB29B

Wersja MIUI: MIUI Global 8.1 | Stabilna 81.1.0(MALMIDI)

Edytowane przez mosakovsky
Opublikowano
43 minuty temu, mosakovsky napisał:

up

Może najpierw poszukałbyś informacji na Forum? Wówczas dowiedziałbyś się, że masz syfMIUI zainstalowany przez chińskiego sprzedawcę i należy go zmienić według poradnika:

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Do Twojej wiadomości. Zakładanie niepotrzebnych wątków to śmiecenie na Forum i spamowanie. Za kolejny, bezmyślnie założony wątek otrzymasz ostrzeżenie. Od siebie dodam - zakładanie wątku z pytaniami w trakcie instalacji MIUI to też śmiecenie.

Poza tym Administracja nie jest na Twoje usługi, a Ty nie jesteś pępkiem świata. To tak na przyszłość.

Kosz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...