Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, lufa478 napisał:

Chcesz wydac prawie 1000zl na telefon a nie chce ci sie samemu zwerfyikowac podstawowych informacji takich jak obslugiwane sieci 3/4G? Masz napisane na ali jakie czestotliwosci obsluguje telefon, na wikipedii znajdziesz jakie czestotliwosci gsm lte dzialaja w Polsce. Porownujesz jedna tabelke z druga i voila! masz odpowiedz.

Skoro pytasz o sellers shipping metod, tzn ze orientujesz sie w temacie VAT itd... ergo skads informacje czerpiesz. Tu bedziesz mial wszystko wyjasnione:
http://telchina.pl/hong-kong-goldway-wspolpraca-promocje-pomoc-t12201.html    polecam lekture FAQ.

Co do sklepow, to najtanszy nie zawsze znaczy najlepszy, a co do zaufania to co pod tym sformulowaniem rozumiesz? Telefon goldway wysle, ochrone kupujacego masz na ali w razie W, gdyby cos z paczka bylo nie tak, lub sam tel uszkodzony. To ze gwarancja jest mocno dyskusyjna, trzeba telefon odsylac do chin i moga z tym byc problemy to juz inna inszosc.

Serio zamiast samemu chociaz troche pogrzebac w temacie, poszukac, dowiedziec sie czegos i nauczyc na przyszlosc. Wbiles na forum i nawet nie przeczytales tutaj watku o goldway i innych sklepach, tylko dawaj piszemy na zasadzie, mi sie nie chce szukac ale "niech ktos mi powie...". Troche do d*py podejscie, nie sadzisz?

• Like 1
Opublikowano

Co do sieci to już czytałem bardziej chodziło mi bardziej o system.Wiem ,że nie obsłguje 800 ,która jest na wioskach.A co do wysyłki jakbym zakupił dhl'em to jaka jest szansa na dostanie vat'u?Goldway w razie czego zanirza wartość telefonu?Ten vat w razie czego płaci się przelewem czy jak telefon dojedzie?

Opublikowano
21 minut temu, lufa478 napisał:

Co do sieci to już czytałem bardziej chodziło mi bardziej o system.Wiem ,że nie obsłguje 800 ,która jest na wioskach.A co do wysyłki jakbym zakupił dhl'em to jaka jest szansa na dostanie vat'u?Goldway w razie czego zanirza wartość telefonu?Ten vat w razie czego płaci się przelewem czy jak telefon dojedzie?

Sellers shipping metod, pozwala na unikniecie VAT. Wysylka jedzie do ktoregos z krajow EU, a nastepnie kurierem do Polski. Przesylki wew EU nie sa obarczone dodatkowym podatkiem. Jesli wybierzesz przesylke DHL, to roznie z tym bywa VAT jest prawie pewny, ale czasem DHL bierze kwote z deklaracji, a czasem rzada dowodow zakupu. 
Ogolnie jesli chcesz uniknac VAT od goldaway, to polecam jednak sellers shipping metod, oczekiwanie na tel to roznie 10-15 dni tak srednio. 
To wszystko masz u nich w FAQ opisane. 

System to miui, jesli nie ma mozliwosci wyboru global (lub doplacenia za niego bo to sie czasem zdarza) to dostaniesz jakis syfek z tlumaczeniem ale nie dokonca, plus niewiadomo co w srodku. I wtedy czeka cie wgrywanie systemu, taka to juz wada/zaleta telefonow z chin zwlaszcza xiaomi.

Naprawde to wszystko zostalo juz dziesiatki razy opisane i tu na forum i na telchina. 

• Like 1
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...